Testarea în masă, în România. Dr. Marius Geantă: „Să-i protejăm pe medici”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, dr. Marius Geantă, a vorbit despre testele de coronavirus care vor sosi din Coreea de Sud.

Preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, dr. Marius Geantă, a vorbit pentru Realitatea Plus despre testele de coronavirus care vor sosi din Coreea de Sud.

„Pe măsură ce numărul de cazuri diagnosticate crește, implicit o face și numărul de persoane de contact al celor diagnosticați. Așadar, crește capacitatea de testare, de a-i testa pe acești contacți. Totodată, testarea personalului medical devine din ce în ce mai importantă", a transmis Marius Geantă.

Medicii trebuie protejați

„În această etapă, în care focusul se mută pe sistemul de sănătate, pe spitale și pe medici, este esențial să-i protejăm pe medici, iar testarea acestora este un element cheie", a continuat doctorul.

„Ați menționat Coreea de Sud care a testat în masă. Ei au avut șansa de a dezvolta, pe plan local, prin contribuția unor companii private de biotehnologie aceste teste, de a le avea disponibile, în cantități mari, foarte repede. Pentru Coreea de Sud a fost ceva mai simplu să facă această testare în masă. Vedem că, în Statele Unite, numărul de teste a crescut abia în ultima săptămână. Cumva, această tendință este și în Europa. Intrăm astfel într-o nouă etapă, în care creșterea numărului de cazuri trebuie urmată de creșterea textelor", a mai spus Geantă.

Recomandările persoanelor care au simptome

„Recomandarea este ca persoanele să nu meargă în camera de gardă, chiar dacă prezintă simptome, pentru a nu-i expune suplimentar pe ceilalți pacienți și a nu expune nici personalul medical. De astfel, vorbeam despre cât de important este să menținem capacitatea funcțională a spitalelor și a medicilor, în această perioadă. Noi știm că sistemul de sănătate din România este foarte mult centrat pe spitale, spitalele rezolvă cea mai mare parte a cazurilor și mai ales a bolnavilor cronici. Așadar, avem o dublă provocare: de a face față infecției Covid-19, numărului în creștere de cazuri, dar de a reuși să avem un management adecvat a situațiilor care sunt în curs", a încheiat dr. Marius Geantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel