Testare în masă COVID-19. Iohannis, explicații

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre testarea în masă.

„S-a crescut foarte mult, de la câteva zeci pe zi, acum, suntem aproape de 10.000. Au existat aparate, dar fără personalul calificat să le opereze. Au existat laboratoare cu această dotare care nu au fost acreditate. Și așa mai departe. Ministerul Sănătății și în special ministrul Tătaru s-au mișcat foarte bine. Au luat toate măsurile. Am crescut foarte mult capacitatea de testare. Dar e nevoie de creștere în continuare. Specialiștii mi-au spus că suntem la un nivel acceptabil pentru populația României.

(...) Pe de altă parte, observ că sunt foarte mulți participanți la discuția publică, ca să zic așa, care solicită testări în masă. Însă OMS comunică că nu prea are rost să facem testări în masă, ci la persoanele care prezintă un risc sau care sunt suspecte de infecție.

Totuși, am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi, inclusiv în perioada când epidemia va bate în retragere”, a spus, marți seară, președintele Klaus Iohannis, în prima conferință de presă susținută de la debutul epidemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel