Tensiuni în interiorul ALDE. Ion Cupă, lider ALDE Dolj: Nu înţelegem ieşirea de la guvernare

Preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a anunţat că sunt mai mulţi lideri din cadrul partidului care nu înţeleg de ce s-a ieşit de la guvernare, dar nici de ce Călin Popescu Tăriceanu s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale. 

"Noi avem o serie de temeri şi dacă nu reuşeşte nimeni să ni le lămurească, atunci vom avea o poziţie. În primul rând, nu înţelegem ieşirea de la guvernare şi o alianţă cu Pro România şi retragerea candidatului nostru din cursa electorală. Sunt trei lucruri care se leagă între ele pentru care nu avem răspunsuri la ora asta. Până acum nu a fost nicio discuţie la nivelul partidului vizavi de aceste aspecte, a fost o simplă delegaţie permanentă în care s-au discutat pe scurt lucrurile astea, nu se ştiau alte detalii", a declarat preşedintele ALDE Dolj.

Liderii ALDE, propuneri pentru Tăriceanu

Acesta a adăugat că la întâlnirea de luni cu Călin Popescu Tăriceanu vor fi înainte o serie de propuneri de către liderii ALDE nemulţumiţi, însă nu a precizat care sunt acestea.

"Astăzi, la 14,30, în cadrul grupurilor reunite ale ALDE, o să avem o discuţie cu preşedintele partidului nostru, cu secretarul general şi cu ceilalţi parlamentari şi probabil după discuţiile astea o să fie nişte lucruri pe care o să le propunem", a mai spus deputatul Ion Cupă.

Liderul ALDE Dolj a scris în urmă cu două zile, într-o postare pe facebook, că 'sentimentul că ALDE a fost dus într-un joc care nu e cel pe care voia să-l joace devine tot mai acut'. El a menţionat că mai mulţi lideri din teritoriu ai ALDE au nelămuriri cu privire la direcţia în care se îndreaptă partidul în perioada următoare, dacă va fuziona cu Pro România şi va lua parte la 'opoziţia de stânga', aşa cum a afirmat Victor Ponta, precum şi dacă grupurile parlamentare ale ALDE vor fi desfiinţate pentru a fi create grupuri comune cu parlamentarii Pro România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel