Efectul uciderii lui Soleimani într-un Iran scindat. Chirieac, despre ce va urma

Deși Iranul are o economie ”șubrezită”, este o țară puternică și nu va renunța la atacuri, este de părere analistul politic Bogdan Chirieac. Mai mult, uciderea generalului Soleimani a dus la unitate în această țară. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat în direct la România TV ce va urma în conflictul Iran - SUA și dacă este posibilă o extindere a atacurilor în afara Iranului. 

”Va urma o vreme de lovituri aeriene. Nu va fi o desfășurare de trupe în Iran, ci pur și simplu lovituri aeriene. Iranul nu se va opri cu atacurile și cred că Statele Unite vor recurge la ceea ce au promis: distrugerea de ținte. De o extindere nu poate fi vorba, dar să știți că Iranul e o țară puternică. Are 80 de milioane de locuitori. Sigur că embargoul i-a șubrezit enorm economia, dar, în același timp, Iranul are resurse. Cred că vom trece printr-o perioadă similară cu perioada de la începutul anilor 90 când Irakul lui Saddam Hussein era atacat. Erau riposte occidentale la ceea ce se întâmplase acolo la invazia Kuwait-ului.” a afirmat analistul politic.

Bogdan Chirieac a subliniat că uciderea lui Soleimani, într-un Iran măcinat de nemulțumiri și profund scindat, a readus unitatea, dar precizează că ”Acum nu știu cât va dura această unitate. Situația economică e proastă, tinerii au și ei Internet, se pot face comparații cu lumea exterioară. În același timp, fundamentalismul religios are rolul său, să știți”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel