Temerile unui al 4-lea val de COVID-19 în SUA. Numărul de cazuri a crescut la aproximativ 60.000 pe zi

Temerile unui al 4-lea val de COVID-19 în SUA. Numărul de cazuri a crescut la aproximativ 60.000 pe zi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Temerile unui al 4-lea val de COVID-19 în SUA. Numărul de cazuri a crescut la aproximativ 60.000 pe zi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Al patrulea val de infecții cu coronavirus ar putea fi ajuns deja în Statele Unite ale Americii, deoarece numărul cazurilor a crescut în jumătate din state.

În medie, aproximativ 63.000 de americani pe zi au fost diagnosticați cu COVID-19 în ultima săptămână. Aceasta reprezintă o creștere de 17% față de săptămâna precedentă și reflectă creșterea numărului de cazuri din al doilea val al pandemiei de vara trecută.

Deoarece au fost vaccinați 73% dintre vârstnici, un al patrulea val ar fi mult mai puțin mortal decât precedentele. Multe state au acordat, de asemenea, prioritate vaccinării persoanelor cu condiții de sănătate precare, ceea ce va contribui, de asemenea, la constrângerea creșterii bolilor severe și a decesului.

Informațiile vin la câteva zile după ce dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat că SUA se află într-o „răscruce” a pandemiei, pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează (vezi AICI).

Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea și a cerut liderilor din diferitele state să mențină sau să restabilească restricțiile care vizează portul măștii pentru a limita răspândirea virusului. Totuși, mulți guvernatori au ignorat aceste avertismente, în schimb au decis să prelungească restricțiile deja existente, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel