SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19

SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că Statele Unite sunt amenințate de un al patrulea val de coronavirus.

Ratele cazurilor de COVID-19 și descoperirea variantelor de coronavirus în mai multe state ar putea însemna o a patra creștere „evitabilă” a cazurilor de COVID-19 este pe drum în SUA, a declarat luni directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Dr. Rochelle Walensky a declarat că SUA se află într-o „răscruce” a pandemiei, pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează.

Rochelle Walensky a remarcat mai mulți indicatori care indicau o tendință îngrijorătoare, inclusiv:

- Numărul de noi cazuri COVID-19 raportate în fiecare zi se situează la un nivel ridicat de 50.000 la 60.000.

- Noile internări în spitale au ajuns, de asemenea, la 4.500 la 5.000 de internări pe zi.

- Decesele cauzate de COVID-19 sunt în scădere, dar rămân ridicate, iar rata declinului încetinește.

- Unele state și regiuni, cum ar fi Nord-Estul și Midwestul superior, înregistrează „o creștere semnificativă a cazurilor”.

- Variantele coronavirusului se „răspândesc rapid”, a precizat directorul ea. Variantele B.1.427 și B.1.429, identificate pentru prima dată în California, reprezintă 52% din cazuri în California, 41% în Nevada și 25% în Arizona.

- Varianta B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, se estimează că provoacă 9% din cazuri în New Jersey și 8% în Florida.

Un al patrulea val de COVID-19

"Luate împreună, aceste statistici ar trebui să servească drept semn de avertizare pentru poporul american", a spus medicul Rochelle Walensky. Ea a spus că va exista „un alt val evitabil”. Conform datelor Universității John Hopkins, începând de duminică, mai mult de jumătate din statele SUA au înregistrat o creștere a noilor cazuri în ultimele două săptămâni, în timp ce 24 de state au înregistrat o scădere.

Președintele Joe Biden a declarat că toți adulții din SUA ar trebui să fie eligibili pentru un vaccin COVID-19 până la 1 mai, iar unele state sunt așteptate să înceapă vaccinarea tuturor adulților până în aprilie, a raportat Insider's Aria Bendix la începutul acestei luni, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel