Taxa pe lăcomie, modificare. Teodorovici: Trebuie discutat în Coaliţie

Mihai Ciobanu / 13 feb 2019 / 21:46
Bursa
Bursa

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a anunţat că o decizie privitoare la o eventuală modificare a Ordonanţei 114 - aşa numita taxă pe lăcomie - se va lua după o discuţie în Coaliţia de guvernare şi la nivelul Executivului. 

Eugen Teodorovici a vorbit, miercuri seara, despre o posibilă modificare a Ordonanţei 114 - taxa pe lăcomie. "Este un subiect care trebuie discutat în primul rând în Coaliţie, este o Coaliţie cu cele două partide la guvernare vizavi de acest aspect, şi, desigur, în Guvern şi apoi vedem care este decizia finală, pentru că OUG 114 se adresează mai multor domenii.(...)

Discuţiile sunt foarte binevenite şi înainte şi după. Nimeni nu porneşte de la ideea preconcepută în a fi schimbat sau a nu fi schimbat ceva. Suntem deschişi la orice fel de discuţie, că vorbim de partea de energie, de bănci. Nu pornim de la ideea de a modifica din start ceva sau a nu modifica. Va trebui în primul rând să fie discutat la nivel de Coaliţie politică şi după aceea desigur şi în Guvern, sau în paralel, nu contează ordinea, ca să putem să spunem clar da, se modifică şi cum se modifică în cazul în care se modifică", a declarat Teodorovici la o emisiune TV, relatează Agerpres. 

Modificarea nu ar afecta bugetul

 


Întrebat dacă bugetul ar rezista fără taxele prevăzute în OUG 114, ministrul Finanţelor a afirmat că nu afectează absolut deloc bugetul. "În cazul în care o astfel de taxă s-ar elimina ar fi efectul exact invers. Noi am spus de la început că noi nu punem o astfel de prevedere legală, că vorbim despre bănci, energie sau altă zonă pentru a aduce la buget astfel de venituri. Taxa pe lăcomie în cazul băncilor are în buget prevăzută o sumă egală cu zero. Nu am anticipat nimic de a aduce la buget. Noi am pus această taxă pentru a descuraja băncile vizavi de o practică, spunem noi, incorectă faţă de români, cei care îşi iau împrumuturi în moneda naţională.

Vezi şi: Guvernul, atacat de propriii oameni. Ilan Laufer, acuzații de SABOTAJ

Valentine's Day. Mesaje, felicitări pentru persoana iubită