Tartă cu cremă de must și struguri, rețetă. Desertul special de sezon care te cucerește

Tartă cu cremă de must și struguri, rețetă. Desertul special de sezon care te cucerește. Tarta cu cremă de must și struguri este un desert special și extrem de aromat. Dacă vrei să le faci o surpriză celord dragi, iată rețeta.

Ingrediente pentru tarta cu cremă cu must și struguri

Crusta

200 de grame de făînă
70 de grame de unt rece
1 ou mare
150 de grame de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță mică praf de copt

Umplutura de struguri

500 ml de must proaspăt
1 plic de budincă de vanilie
1 lingură rasă de gelatină
zahăr – facultativ și numai dacă este cazul

Umplutura de brânză dulce

250 de grame de brânză dulce grasă
450 de ml de lapte
1 budincă de vanilie
6 linguri de zahăr
1 lingură rasă de gelatină

Cum se prepară tarta cu cremă de must și struguri

Pentru aluatul de crustă, amestecați făina cu praful de copt și cu zahărul. Untul rece se taie până când amestecul are un aspect asemănător nisipului. Se adaugă oul și se frământă foarte puțin, doar cât să să se lege toate ingredientele între ele. Se acoperă cu o folie bila de aluat obținută și se dă la frigider pentru o oră .După trecerea acestui timp, se îmbracă în aluat interiorul unei forme de tort cu inel detașabil, scrie lauralaurentiu.ro.

Crusta se coace separat. Se perforează aluatul din loc în loc cu furculița, se așează în formă, deasupra aluatului, o hârtie de copt pe care se pun boabe de fasole sau de orez (greutatea acestora va împiedică aluatul să crească prea mult), și se coace în cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius, până se rumenește frumos. 

Umplutura cu must de struguri. Pentru început, din strugurii negri se stoarce mustul. Pentru tartă e nevoie de 500 de ml. Se pune mustul la fiert. Se hidratează gelatina cu 2 linguri de apă rece. Se dizolvă budinca în puțină apă rece și se fierbe cu mustul până se îngroașă. Se trage de pe foc și se gustă, dacă se dorește mai dulce se adaugă zahăr. Se dizolvă gelatina hidratată direct în compoziția caldă de must.

Umplutura de brânză dulce. Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apă rece. Se dizolvă budinca și zahărul în 50 de ml. de lapte și se adaugă peste cel care fierbe. Se amestecă cu grijă până se îngroașă și se adaugă brânza de vaci. Se mixează totul până ce brânza se topește în budinca fierbinte și crema devine foarte fină. Se încorporează gelatina hidratată în compoziția caldă, amestecând până la dizolvarea completă.

În continuare se procedează că la orice tort sau tartă, punând la mijlocul crustei, alternativ, cantități egale din ambele compoziții călduțe, semifluide. Se dă tarta la frigider pentru 3 ore, apoi se îndepărtează inelul formei și se servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel