Tăriceanu i-a TĂIAT microfonul lui Turcan. Dispută DURĂ: Sunteți ABUZIV

Irina Constantin / 18 oct 2017 / 14:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a condus astăzi ședința comună a Parlamentului. 

El i-a întrerupt de mai multe ori microfonul liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, pe motiv că foloseşte acest prilej pentru a face declaraţii politice. Durata fiecărei întreruperi a fost de doar câteva secunde.

”Parlamentarii PNL nu înţeleg de ce trebuie să mai dăm un vot în plen în cazul acesta. Era suficientă o decizie a CEx sau poate să semnaţi o declaraţie a Parlamentului prin care să vă asumaţi că adăugaţi şi ANRE la butoniera politică a instituţiilor controlate de PSD”, şi-a început discursul Turcan, enumerând instituţii ”subordonate politic”.

Tăriceanu a avertizat-o că va întrerupe microfonul. 

Raluca Turcan: Permiteţi-mi să explic votul PNL şi nu vă ambiţionaţi într-o chestie în afara regulamentului. (...) Voi spune votul PNL pentru că am dreptul să ... Domnule preşedinte ... jucăria ... Domnule preşedinte, sunteţi abuziv! Voi sta aici până când vă reveniţi. (...) Nu plec de aici. Este dreptul meu parlamentar. (...) PNL are 20% şi avem acest drept. Nu plec de aici. Sunteţi abuziv. 

”Cum se taie microfonul”, întreba în acest timp preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Turcan, vă atrag atenţia că aveţi posibilitatea să vă exprimaţi aceste puncte de vedere, cu toată consideraţia vă spun, la declaraţii politice. (...) Vă rog să vă referiţi la ordinea de zi. (...) Cred că aveţi obligaţia să respectaţi Parlamentul şi pe colegi. Nu confundaţi un proiect de hotărâre cu declaraţiile politice.

[citeste si] 

Raluca Turcan: Nu respect mai puţin decât dumneavoastră. 

Tăriceanu a avertizat-o din nou pe Turcan că, dacă nu se referă la proiectul de hotărâre privind numirea conducerii ANRE, îi va opri din nou microfonul.

Raluca Turcan: Evident, că doar altceva nu aveţi de făcut. Nu aveţi, că nu aveţi alte preocupări - legile pe Justiţie, controlul politic al instituţiilor. 

Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Turcan, dumneavoastră confundaţi Parlamentul cu o piaţă publică. Vă rog foarte mult, respectaţi regulamentul! Altfel sunt nevoit să cer chestorilor să facă ordine în sală.

Raluca Turcan: PNL este împotriva acestor numiri. De ce? Pentru că, pe de o parte, o transformaţi într-o marionetă politică, iar pe de altă parte încercaţi să vă găsiţi un instrument în lupta dumneavoastră de identificare a unor duşmani imaginari. ANRE nu este vinovat de creşterea preţurilor, pentru că nu a crescut ANRE acciza la combustibil. ANRE nu este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în domeniul economic, pentru că măsurile guvernamentale sunt asumate de PSD. PNL consideră că aceste numiri nu au legătură cu profesionalismul, nu au legătură cu un comportament parlamentar echilibrat şi lipsit de abuz şi în plus respingem cu fermitate acest asalt la adresa instituţiilor statului pe care doriţi să vi le subordonaţi în mod direct. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23