Tarcea - Radu Tudor, dialog tensionat: Judecătorii puși cu mâna? Alţii, nu? Ahm!

Cristina Tarcea a discutat cu Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, despre abuzurile din justiţie comise "la umbra protocoalelor și ale regimului Băsescu", soluţiile date în anumite dosare, care prevăd ca fapta nu există, dar și despre achitări.

Radu Tudor: Când apar soluţiile astea, vă îngrijorează ce s-a întâmplat în trecut, că la umbra protocoalelor s-au întâmplat astfel de dosare şi soluţii care iată, astăzi, justiţia, dezlegată de presiunile trecutului şi ale regimului Băsescu, vine şi le spune întregii societăţii?

Tarcea: Cine a dat aceste soluţii?

Radu Tudor: Inclusiv Înalta Curte, aş pune chiar cele mai multe.

Cristina Tarcea: Cumva judecătorii aceia puşi cu mâna au dat aceste soluţii?

Radu Tudor: Cred că alţii.

Cristina Tarcea: Alţii, nu? Ahm.

Radu Tudor: Sunt foarte atent la nuanţa magistraţilor de carieră şi care au avut o evoluţie firească profesională, aşa cum este cariera dumneavoastră. Eu am auzit prima dată de Cristina Tarcea ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi recunosc că aura dumneavoastră profesională era una foarte bună. Dar când auzi de persoane care nu au treabă cu cariera de judecător şi devin judecător suprem... Pentru mine, judecătorul suprem este cel cu o carieră de 20-30 de ani şi în faţa căruia îmi scot pălăria.

Vezi și: Gâdea - Kovesi, documente bombă: De-o gravitate extremă!

În ceea ce priveşte abuzurile din justiţie, Cristina Tarcea a declarat: "Întotdeauna am militat pentru sancţionarea abuzurilor, dar niciodată pentru înlăturarea lor prin alte abuzuri. Dacă s-au săvârşit, trebuie să vedem unde şi care este cauza. Să acţionăm de aşa maniera încât să nu se mai producă niciodată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel