Măsuri sporite de securitate. Vor fi mobilizați sute de polițiști din mai multe județe

Sute de polițiști din mai multe județe vor fi mobilizați la Blaj pentru a asigura ordinea publică în timpul vizitei pe care o va face Papa Francisc. La eveniment sunt așteptați zeci de mii de oameni. 

Autoritățile au luat măsuri sporite de securitate în ceea ce privește vizita Papei Francisc la Blaj, pe data de 2 iunie. 

"Acest eveniment îl putem cataloga ca importanţă ca şi pe cel de la 1 Decembrie, de Centenarul Marii Uniri. Ne pregătim la un număr însemnat de vizitatori în zona municipiului Blaj. Cu siguranţă vor fi forţe suplimentare, chiar şi din judeţele învecinate, aşa cum am avut susţinere şi la momentul 1 Decembrie", a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar şef Florin Dogaru.

Potrivit şefului IPJ Alba, pregătirile pentru asigurarea ordinii publice "sunt în curs de derulare cu serviciile specializate".

Papa Francisc, pe Câmpia Libertăţii din Blaj

"Există 'o aşteptare uriaşă' în rândul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică în privinţa venirii Papei Francisc la Blaj - primul Oraş Episcopal din România, eveniment care va fi şi 'un bun prilej' pentru mulţi compatrioţi să descopere locul care a fost, timp de două veacuri şi jumătate, centrul spiritual, cultural şi de învăţământ al românilor din Ardeal", a declarat, în ianuarie, pentru Agerpres, Vicarul General al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, preot prof.univ. Cristian Barta.

Blajul, un oraş de 20.000 de locuitori, este centrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Vezi și: 

Un deputat către Emil Boc: Multe vorbe, zero fapte!

Tribunalul Băncii Mondiale, decizie cu privire la Roșia Montană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel