Sute de pasageri sunt blocați pe un vas de croazieră, după depistarea unui caz de coronavirus

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Aproximativ 300 de persoane sunt blocate la bordul unei nave de croazieră, după depistarea unui caz de coronavirus.

Sute de pasageri ai unui vas de croazieră au rămas izolați la bord după ce un membru al echipajului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Nava nu a avut acces în portul Puerto Madryn, în sudul Argentinei, iar celor aproape 300 de persoane de la bord li s-a ordonat izolarea, din cauza temerilor legate de noua variantă Omicron.

Ministerul argentinian al Sănătăţii a precizat într-un comunicat că a „ordonat izolarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul navei Hamburg” după ce marţi a fost anunţat un caz pozitiv. Nava sub pavilion Bahamas se află în prezent în largul golfului Samborombon, la aproximativ 280 km sud-est de Buenos Aires, după ce a acostat vineri în capitala argentiniană.

După o alertă la bord despre un posibil caz pozitiv, în termen de 24 de ore au fost efectuate teste PCR celor 170 de pasageri şi 156 de membri ai echipajului, „toate fiind negative, inclusiv persoana în cauză”, care a rămas totuşi izolată pe navă, potrivit ministrului Carla Vizzoti, scrie AFP, citat de Agerpres.

Dar un membru al echipajului, un lucrător medical, care fusese testat negativ sâmbătă, a ieşit pozitiv luni la un test antigen. Persoana este „asimptomatică”, potrivit căpitanului navei citat în comunicatul ministerului. O anchetă epidemiologică a fost iniţiată la bord, „ale cărei rezultate vor dicta următorii paşi de urmat”, a subliniat ministerul, potrivit Jurnal.md.

OMS, recomandare pentru persoanele de peste 60 de ani, în contextul variantei Omicron

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite călătoriile, a recomandat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după apariţia noii variante Omicron, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria, a scris OMS într-un document tehnic.

Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel