Suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Valeriu Gherghiță: NU! Deciziile trebuie să fie argumentate științific

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că autoritățile din țara noastră nu vor suspenda vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.

"Nu luăm în calcul suspendarea vaccinării. Trebuie să înțelegem că deciziile trebuie să fie argumentate științific. Deciziile noastre se bazează pe recomandările EMA, cred că este organismul internațional cel mai în măsură să recomande și să certifice datele de siguranță, să certifice dacă apar anumite date îngrijorătoare.

La acest moment, repet, atât experții OMS cât și cei ai EMA au recomandat continuarea vaccinării cu serul AstraZeneca indiferent de tipul de lot despre care vorbim. Fiecare țară decide în nume propriu strategia pe care o adoptă. Chiar țările care au decis să sisteze temporar vaccinarea cu vaccinul dintr-un anumit lot, au menționat cât se poate de clar că nu au o relație de cauzalitate.", a declarat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus. 

VEZI ȘI: Vaccinul AstraZeneca, efecte secundare. Cercetător român la Oxford: Ține de metoda de livrare. 10 milioane de britanici au primit serul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel