Vaccinul AstraZeneca, efecte secundare. Cercetător român la Oxford: Ține de metoda de livrare. 10 milioane de britanici au primit serul

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, a vorbit despre efectele adverse înregistrate în urma vaccinării cu serul de la AstraZeneca.

Ștefan Dascălu a explicat de ce în cazul vaccinului AstraZeneca efectele adverse ușoare (durere locală, oboseala, febră) apar după prima doză, iar în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna acele efecte sunt resimțite de către majoritatea oamenilor după administrarea rapelului.

"Ține de metoda de livrare a vaccinului. Deci cunoaștem că vaccinul Oxford AstraZeneca folosește o altă metodă de livrare a agentului imunogen și anume spre deosebire de Pfizer și Moderna care folosesc tehnica ARN mesager, vaccinul AstraZeneca folosește tehnica vectorului viral. Deci practic este un virus modificat care nu poate produce boală și mimează practic o infecție cu proteina spike din cadrul virusului Sars-Cov-2. Noi în urma vaccinării obținem această imunitate împotriva adevăratului virus Acest mecanism de livrare are particularitățile lui ca și restul de altfel. Față de fiecare organismul nostru reacționează diferit. Folosind un vector viral această manifestare a sistemului nostru imunitar, în care prima imunizare este, să spunem suntem predispuși unor reacții post-vaccinare, care încă o dată subliniez că nu sunt serioase.

De obicei cele mai serioase sunt de natură alergică care sunt rezolvate la locul administrării. Până acum nu s-au înregistrat decese sau complicații. Vaccinul este demonstrat sigur și eficient. Trebuie să ținem cont că cu acest vaccin aici în Marea Britanie au fost vaccinați milioane de oameni, peste 10 milioane în momentul acesta și nu s-au înregistrat cazuri severe. Se monitorizează totul foarte serios.", a declarat Ștefan Dascălu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Valeriu Gheorghiță: 6.000 de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore pentru AstraZeneca. "Nu există probleme de calitate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel