”Surpriză” la spital. Cine au fost aduși infectați cu noul coronavirus. Mircea Badea, discuție telefonică bulversantă

Mircea Badea a avut o discuție telefonică bulversantă.

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment, la nivel național, sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, dintre care 90 sunt la Suceava.

Mircea Badea a vorbit la telefon cu o doamnă doctor de la Suceava, o femeie tânără care are noul coronavirus. El a arătat, prin discuția avută, că în fața bolii, tinerii nu sunt invincibili, așa cum o spuneau statisticile inițiale.

"Se simte rău. Am vorbit cu dânsa joi. Voia să vorbească cu mine și am sunat-o. Am întrebat-o cum se simte. Nu se simțea foarte bine. Avusese febră, acum nu mai avea. Dar mi-a spus că are o arsusă în piept de care nu scapă și încă nu poate respira ca lumea. Vorbea ca un om care nu poate să respire bine.

Doamna doctor este mai tânără ca mine. Și se simțea foarte rău. A fost într-o stare mult mai rea oricum. Acum este internată la un spital din Iași după ce a fost infectată la spitalul din Suceava. Este tratată într-un spital pavilionar, stau patru oameni în cameră, cu WC-ul pe hol. Mi-a zis că în ultimele 24 ore, au fost aduși 4-5 bărbați infectați, cu vârste între 35 - 45 ani, bărbați în putere, care nu aveau alte probleme de sănătate. Se simțeau foarte rău, nu mai puteau să respire. Doi dintre ei au ajuns la terapie intensivă. Toată harneala asta cu ideea că COVID - 19 afectează doar vârstnicii nu prea mai este de actualitate. De la zi la zi, teza bazată pe statistica incipientă nu mai funcționează”, a zis Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel