Super Liga europeană, un proiect care distruge Liga Campionilor. O țară importantă se opune

Proiectul unei Super Ligi europene, dorit de Asociaţia cluburilor europene, întâmpină o rezistență solidă din partea marilor cluburi.

Christian Seifert, preşedintele Ligii germane de fotbal (DFL), şi-a exprimat speranţa ca marile cluburi europene să se opună introducerii unui nou format al Ligii Campionilor din 2024, aşa cum doreşte Asociaţia cluburilor europene (ECA). Dacă se trece o anumită linie, vom acţiona prin toate mijloacele legale. Ne-ar fi mai uşor dacă marile cluburi din Europa şi-ar exprima şi ele opoziţia în acest sens, a declarat Seifert, un critic vehement al propunerilor iniţiate de ECA.

Săptămâna trecută, Ligile europene de fotbal şi-au manifestat dezacordul faţă de această iniţiativă, care, în opinia lor, ar conduce la o reducere a veniturilor, dar şi la o modificare a calendarului campionatelor interne. Toate ligile sunt unite, iar obiectivul nostru este de a proteja competiţiile domestice, declara vineri preşedintele Ligilor europene, Lars-Christer Olsson, după o reuniune care a avut loc la Lisabona.

Citește și: Fotbal european: Se anunță un mare boicot. FIFA, sub presiunea cluburilor

Proiectul UEFA



Proiectul unei Super Ligi închise, care ar reuni marile cluburi europene, revine adesea în actualitatea fotbalului continental. Pentru a contracara o astfel de ameninţare, UEFA a reformat Liga Campionilor, oferind accesul direct a patru echipe în faza grupelor pentru principalele patru campionate europene (Spania, Germania, Anglia, Italia) în august 2016.

Subiectul în cauză a fost în vizorul dezvăluirilor din ancheta "Football Leaks", care au făcut referire la crearea unei Super Ligi europene ce ar reuni 16 mari cluburi de pe continent, printre care Real Madrid şi FC Barcelona.

Citește și: EURO 2020 - Delegație UEFA, la București. Noi verificări și concluzii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel