Suntem împotriva eutanasierii câinilor, dar nu avem nimic împotriva tăierii porcilor

porc taiat
porc taiat

Cei mai mulți români s-au declarat împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, dar o mare parte dintre ei nu au nimic împotriva măcelului care are loc în fiecare an în preajma Crăciunului.

Cu o ipocrizie specifică, parcă doar nouă, plângem cât ne țin lacrimile, urlăm cât ne țin plămânii că uciderea în masă a cânilor este o cruzime fără margini, nefiind o soluție pentru înlăturarea lor de pe străzi. Protestăm cu patrupedele după noi și împrăștiem în mediul online imagini cu câini maltratați, de paracă așa ar arăta un animal eutanasiat. Nu vrem ca cel mai bun prieten al omului ( atunci când nu rupe carnea de pe noi) să moară liniștit, fără chinuri.

Cu toate acestea ne uităm ciudat la Uniunea Europeană când ne spune că animalul trebuie să aibe parte de o moarte rapidă și ne infructăm cu poftă din carnea unui porc care a murit cu un cuțit în gât, într-o baltă de sânge. Cine sunt aia de la Bruxelles să ne spună nouă cum se sacrifică un porc? Din contră, dai dovadă de bărbăție dacă ai doborât un animal de 100 de kilograme. Tradiția este pusă înaintea civilizației. O tradiție grotească și primitivă fără niciun fundament religios pentru că în Biblie nu se precizează nicăieri că porcul trebuie luat cu forța din cocină, legat la picioare, pus la pământ și omorât în chinuri.

”Există o legislație europeană, care spune că porcul trebuie să fie asomat. Oricine vrea să sacrifice animalul, trebuie să cheme medicul veterinar, care să-și dea acceptul. Apoi stăpânul trebuie să găsească o modalitate de a-i produce cât mai puțină suferință. Din păcate asta nu se întâmplă pentru că nu există infrastructura necesară, nu avem destui medici veterinari, iar populația nu este informată îndeajuns”, a spus Veronica Tulpan, coordonator programe naționale în cadrul Vier Pfoten.

La nivelul populației, în special în zona rurală, încă se mai crede că gospodariile individuale sunt exceptate de la obligația asomării, în baza unei presupuse derogări de la Comisia Europeană. Potrivit Vier Pfoten, această derogare nu a existat niciodată, orice altă metodă de sacrificare fiind ilegală.

Directiva 93/119 CE a fost reglementată în legislația națională încă de acum 6 ani [nota 1], prin Ordinul 180/2006 privind protecția animalelor în timpul sacrificării și uciderii [nota 2]. Acest ordin impune introducerea asomării ca procedeu obligatoriu de inducere a inconștienței animalelor pana în momentul morții, pentru a le reduce suferința produsă de sacrificarea tradițională. Aceasta se transformă de cele mai multe ori într-o agonie prelungită.

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE

Potrivit unei precizări de la Departamentul de Sănătate și Protecția Consumatorului din cadrul Comisiei Europene, „asomarea animalelor este obligatorie inclusiv pentru gospodăriile individuale și consumul privat, iar autoritățile române au sarcina de a superviza implementarea corectă a regulamentului european, potrivit planului de acțiune trasat și aprobat de Comisia Europeană în 2008”.

Totodata, „Comisia va contacta autoritățile române pentru a verifica stadiul implementării, urmând să acorde, dacă e necesar, asistență suplimentarî în aplicarea acestui plan”.

Este valabil și pentru miel, care este sacrificat de Sărbătorile Pascale. Nu, animalul acela nu îl simbolizează pe Iisus. Potrivit Bibliei, Iisus s-a lăsat arestat, a fost de acord să fie omorât și s-a dus de bună voie la cruce. În schimb, mielul nu are de ales. Este luat cu forța și ucis într-un mod abject.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel