EXCLUSIV  Studiu OMS. Ana Dodea, MSD: "Asta mi-a atras ATENȚIA. Impact de 15 ori mai MARE decât COVID-19"

Ana Dodea, policy&market Acces Director MSD, a vorbit despre un studiu al OMS privind cancerul, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Inovația medicală: acces, impact, schimbări".

"OMS a făcut de curând un raport și cred că l-a publicat în vara aceasta față de controlul cancerului și unul dintre lucrurile care mi-au atras atenția a fost faptul că, practic, în momentul în care există o politică de sănătate coerentă și e viziune pe termen lung vis-a-vis de controlul cancerului, putem să obținem, la fiecare dolar investit, o valoare între 2 - 4 dolari.

Este o sumă semnificativă, iar din punct de vedere societal crește undeva spre 9 dolari. Sunt niște calcule care se pot face inclusiv în România.

Cred că dacă vorbim de cost vs investiție, adevăratul cost pe care-l avem este costul asupra a ceea ce nu facem, costul intervențiilor care nu se întâmplă în sănătate. Costul unei stări de sănătate proaste a populației are un impact de 15 ori mai mare decât ceea ce ne așteptăm la nivel de impact macro-economic al COVID-ului. Trebuie să reflectăm asupra acestor cifre", a spus Ana Dodea, în cadrul evenimentului "Inovația medicală: acces, impact, schimbări. organizat de DC MEDIA GROUP. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel