Urmărește emisiunea live


Stresul la copii mici. Ce se întâmplă când sunt separați de părinți


Nivelul crescut al hormonilor de stres la bebelușii și copiii mici, separați de părinți, în special de mame, ar putea avea un impact genetic pe termen lung asupra generațiilor viitoare.

Într-un comentariu publicat de Jurnalul Regiei Societății de Medicină, autorii spun că mai multe studii arată cău copiii mici îngrijiți în afara casei, timp de 30 sau mai multe ore pe săptămână, au niveluri mai mari de cortizol decât copii crescuți acasă, lângă părinți.

Profesorul Sir Denis Pereira Gray, profesor emerit de practică generală la Universitatea din Exeter, care a scris lucrareaalături de aști doi colegi, a spus: „Eliberarea cortizolului este un răspuns normal la stres la mamifere, atunci când se confruntă cu o situație de urgență și este de obicei util. Cu toate acestea, eliberarea susținută de cortizol pentru mai multe ore sau zile poate fi dăunătoare".

Potrivit Medicalexpress, autorii studiului spun că nivelul crescut de cortizol este un semn de stres și că timpul petrecut de copii cu părinții lor mai important decât se realizează adesea. Stresul a fost asociat cu copiii, în special băieții, care acționează agresiv. Nu toți copiii sunt afectați, dar o minoritate importantă este. Nivelurile crescute de cortizol sunt asociate cu nivelurile reduse de anticorpi și modificările în acele părți ale creierului care sunt asociate cu stabilitatea emoțională.

„Factorii de mediu interacționează cu genele, astfel încât genele să poată fi modificate și, odată alterate de experiențele nefavorabile din copilărie, pot trece la generațiile viitoare. Astfel de efecte epigenetice au nevoie de studiu urgent", spun autorii.

Sir Denis a adăugat: „Cercetările viitoare ar trebui să exploreze legăturile dintre îngrijirea copiilor mici în diferite moduri, nivelul lor de cortizol, ADN-ul și comportamentul".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel