Streinu - Cercel și Bubenek, SCANDAL în direct. Acuzații GRAVE. "Malpraxis. Ne veți trata cu CIORBĂ caldă. MINCIUNI / Am terminat"

Medicii Adrian Streinu-Cercel și Șerban Bubenek s-au certat în direct, pe subiectul momentului. 

Adrian Streinu- Cercel, managerul Institutului Matei Balș și medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), și-au schimbat replici dure în direct, după ce SRATI a lansat acuzații dure împotriva medicului Streinu - Cercel, privind conducerea ilegală a secției ATI.

Este un fake news. Doctorii nu refuză să lucreze într-o pandemie. Eu cred că nu e momentul să ne jucăm de-a pandemia. Fiecare să își vadă de treburile lui, mai ales că vorbim despre o secție de Terapie Intensivă, nu despre o secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Am cerut de foarte mulți ani o curiculă specială pentru cei care lucrează în terapie intensivă din alte specialități decât cea pur chirurgicală. După cum puteți vedea, în loc să ne unim eforturile și să vedem cum naiba trecem peste această pandemie...”, a declarat Adrian Streinu - Cercel, în direct la B1 TV. 

Șerban Bubenek a intervenit. "Îmi pare rău că acum a izbucnit, dar ea durează de 10 ani de zile"

La scurt timp, a intervenit și medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, care a explicat protestul medicilor de terapie intensivă:

“Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a adresat un apel către toți membrii noștri ca, la fel cum au fost voluntari în toate evenimentele fierbinți ale istoriei noastre, să se înscrie în registrul de voluntari. În același timp am protestat împotriva unei situații care nu mai poate continua. Îmi pare rău că acum a izbucnit, dar ea durează de 10 ani de zile. Este o situație care este profund ilegală, imorală. La Spitalul Matei Balș, condus de domnul profesor Streinu - Cercel, există un șef de secție ATI, un doctor care nu are specialitate și care conduce prin delegare ilegal și încasează toate sporurile acestei specializări, inclusiv sporul de șef de secție, tot ilegal”, a precizat Șerban Bubenek.

Citește și: Se cere CONTROL la Institutul lui Steinu - Cercel. "Este de netolerat!". ACUZAȚII grave: Avem semnale. Au MURIT fără să primească tratament

Iată scandalul dintre cei doi medici

Șerban Bubenek: “Vă dăm în judecată și pe dumneavoastră și pe Ministerul Sănătății pentru că nu respectați niciun fel de legislație din România și puneți în pericol siguranța pacientului la terapie intensivă”

Adrian Streinu Cercel: “Nici pomeneală, întrebați pacienții care au fost externați...”

Șerban Bubenek: “Dumneavoastră nu sunteți mai presus de feuda dumneavoastră. Trebuie să vă intre bine în cap că nu sunteți mai presus decât legile din România și decât practica medicală. Orice mi-ați spune acum sunteți în culpă și mă mir că atâtea controale care au trecut în 10 ani la faimosul institut, care e feuda dumneavoastră, nu au văzut că există aceste nereguli grave. E malpraxis. Sunt mai politicos decât dumneavoastră în întâlnirile pe care le-am avut la minister în care ați spus că faceți ce vreți dumneavoastră, textual. Aveți în secție de ani de zile colegi foarte bine pregătiți în specialitatea de terapie intensivă pe care puteați să îi numiți șefi de secție, ați preferat să o țineți pe doctorița I., în mod ilegal, și dacă dumneavoastră nu o demiteți o să fie demisie prin justiție, pentru că puneți în pericol securitatea pacienților și acționați într-un mod abuziv și ilegal. Domnule profesor Cercel este o excepție în peisajul medical românesc, este feudalul absolut și îmi pare rău să spun...

Adrian Streinu Cercel: “Această secție a fost înființată prin Ordin de ministru din 2007. Ordinul este din 2009 și nu se aplică retroactiv. Eu zic că suntem în pandemie și nu e momentul să vorbim despre șefii de secție, ci despre viața oamenilor și cu asta am terminat”. 

Șerban Bubenek: “Dumneavoastră ați spus la început că este o gripă, că este un punctișor prin Wuhan care nu ajunge în România, că ne veți trata cu ciorbă caldă și că spirtul nu ajută. Domnule profesor Cercel, tot ce ne spuneți dumneavoastră sunt minciuni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel