Se cere CONTROL la Institutul lui Steinu - Cercel. "Este de netolerat!". ACUZAȚII grave: Avem semnale. Au MURIT fără să primească tratament

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Senatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) cere control de amploare la Institutul condus de Adrian Streinu - Cercel. 

Senatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) a cerut, printr-un document oficial, un control la Institutul Matei Balș condus de profesorul Streinu-Cercel.

Ce presupune documentul

Documentul este un protest prin care Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă i-a anunțat atât pe Șeful DSU, Raed Arafat, cât și pe Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că se opune oricărei detașări a medicilor și asistenților de ATI în cadrul Institutului Matei Balș, unde Secția de ATI este condusă, ”printr-un abuz de putere al profesorului Streinu Cercel”, de 11 ani, de un medic de boli infecțioase, o situație considerată de netolerat de către Senatul SRATI.

"Este de netolerat!”

În Protestul semnat în numele Senatului SRATI de Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte SRATI și Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreședinte SRATI și Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, se solicită și „trimiterea unei echipe de control la Institutul Matei Balș care să controleze modul în care s-a gestionat aprovizionarea cu medicamentele antivirale cuprinse în OM 487 /2020 al secțiilor ATI. Avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală. Și MS a dat prin OM 489 pentru AP-IERE 140.587.000 lei (aproximativ 16.500.000 Euro). Situația, în care în România anului 2020, o secție ATI este condusă de un medic fără nici un fel de pregătire/calificare/ competență/ atestare în specialitatea ATI (anume Dr.Doina Iovănescu medic cu specialitatea boli infecțiose) încalcă grosolan NU numai prevederile OM nr. 1500 /2009 privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Activității ATI în România ci și pe cele ale OM nr. 398 / 2019 privind aprobarea Ghidului privind Siguranța pacientului în anestezie-terapie intensivă! În scurte cuvinte, este de netolerat!”, conchide Senatul SRATI, citează curentul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel