Stoltenberg, NATO: Am spus că Rusia va plăti un preț foarte mare, îl PLĂTEȘTE acum! Este războiul lui Putin. Trimitem forța de răspuns a NATO pentru prima dată

Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a răspuns la ultimele atacuri ale Rusiei. 

Jens Stoltenberg, în declarația de astăzi, 4 martie 2022, a afirmat că ceea ce a continuat să facă Rusia în Ucraina, în a noua zi de război, ”este cea mai gravă agresiune militară din Europa, din ultimele decenii.”

”În zilele care vor urma s-ar urma să fie și mai rău”

”Sunt orașe sub asediu, școli, spitale și clădiri rezidențiale bombardate, acțiuni nesăbuite în jurul unei centrale nucleare și foarte mulți civili răniți și omorâți. În zilele care vor urma s-ar urma să fie și mai rău, mai multe decese, mai multă suferință și mai multe distrugeri, pe măsură ce forțele armate ale Rusiei aduc arme și continuă atacurile asupra Ucrainei.” a acuzat secretarul general al NATO. 

”Rusia plătește acum acel preț”

”Am avertizat de luni de zile că președintele Putin intenționează să invadeze Ucraina. De aceea, aliații NATO au făcut multe eforturi să găsească o cale diplomatică. În același timp, am spus foarte clar că Rusia va plăti un preț foarte mare, pentru o nouă agresiune la adresa Ucrainei. Rusia plătește acum acel preț. Este războiul președintelui Putin, un război pe care l-a ales, l-a plănuit și-l desfășoară împotriva unei țări pașnice” a continuat Stoltenberg. 

”Cerem președintelui Putin să oprească acest război imediat, să retragă toate forțele sale din Ucraina, fără nicio condiție și să participe la diplomație autentică acum” este mesajul secretarului general al NATO pentru Vladimir Putin. 

”NATO nu caută un război cu Rusia”

”Aliații din America de Nord și Europa au trimis mii de noi soldați în flancul estic al Alianței. Trimitem forța de răspuns a NATO pentru prima dată. Avem deja 130 de avioane în stare de alertă ridicată și peste 200 de nave din Marea Nordului până în Marea Mediterană. Vom continua să facem tot ce este nevoie pentru a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. NATO este o alianță defensivă. Misiunea de bază este să menținem în siguranță cele 30 de națiuni. Nu suntem parte a acestui conflict, avem responsabilitatea să ne asigurăm că nu va escalada și nu se va extinde și dincolo de Ucraina, pentru că ar fi și mai devastator și mult mai periculos, ar produce și mai multă suferință umană. NATO nu caută un război cu Rusia. Ambițiile Kremlinului sunt să recreeze o sferă de influență și să interzică altor țări dreptul de a-și alege propria cale. (...) Presiunea rusească a creat un nou normal în securitatea europeană. (...) Sunt multe, miza este mare.” a continuat Jens Stoltenberg. 

Răspunzând mai multor întrebări, secretarul general al NATO a afirmat: 

- Președintele Putin a subestimat forța armatei ucrainene. 

- Președintele Zelenski a întărit moralul forțelor armate și poporului ucrainean. 

- Singurul mod prin care am putea implementa un mod de excludere aeriană ar fi să trimitem avioane NATO în spațiul aerian al Ucrainei și apoi să impunem acea zonă de excludere aeriană prin doborârea avioanelor rusești. Evaluarea noastră este că înțelegem disperarea, dar credem că, dacă am face asta, am putea ajunge la un război cu mai multe țări în Europa, ceea ce ar cauza și mai mult suferință umană. - Așa explică faptul că ”nu implicăm forțele NATO direct în conflictul din Ucraina, nici la sol, nici în aer”. 

- I-am spus lui Putin că dacă invadează Ucraina din nou, va plăti un cost semnificativ și asta facem acum cu aceste sancțiuni fără precedent. 

- Facem descurajare prin apărare, nu doar trimițând un mesaj despre prezența NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel