Un start-up din Singapore folosește larve de muscă pentru a scăpa de deșeuri

Pixabay
Pixabay

În Singapore sunt, larvele de muscă „soldat negru” consumă sute de kilograme de deșeuri alimentare zilnic. 

Viermii bogaţi în proteine pot fi comercializaţi pentru hrana animalelor sau ca îngrăşământ, însă la Insectta - un startup care se autointitulează prima fermă urbană de insecte din Singapore - ei sunt crescuţi pentru obţinerea biomaterialelor, utilizate în industriile farmaceutică şi electronică, informează Agerpres.

Aceste muşte soldat negru ne permit să transformăm aceste deşeuri alimentare, care reprezintă un produs cu valoare negativă, într-un produs cu valoare pozitivă, a declarat Chua Kai-Ning, cofondatoare a Insectta şi director de marketing.

Muştele soldat negru sunt renumite pentru capacitatea lor de a consuma orice deşeuri alimentare şi pentru viteza şi eficienţa lor la transformarea acestora în biomateriale, potrivit lui Chua.

Pot consuma de patru ori greutatea lor în deșeuri


Cele câteva sute de milioane de larve de la fermă consumă zilnic o cantitate de deşeuri de patru ori mai mare decât greutatea corpului lor.

În colaborare cu Agenţia pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Cercetare din Singapore, Insectta utilizează un proces brevetat şi prietenos cu mediul pentru extragerea substanţelor profitabile precum chitosan, melanină şi probiotice.

Substanţele, care valorează câteva sute de dolari pe gram, sunt vândute altor companii.

Melanină produsă printr-un proces prietenos cu mediul


Melanina conduce electricitatea şi poate fi folosită în semiconductori, condensatoare superioare sau baterii, în timp ce chitosanul are proprietăţi antiinflamatorii şi este util în fabricarea produselor cosmetice şi farmaceutice.

În mod tradiţional, melanina nu a fost niciodată extrasă din altceva cu excepţia cernelii de calamar, a declarat cofondatorul start-up-ului şi directorul tehnologic Phua Jun Wei, adăugând că producţia de chitosan necesită de obicei cantităţi mari de solvenţi corozivi dăunători mediului înconjurător.

Cu o piaţă globală evaluată la 7 miliarde de dolari şi a cărei valoare se estimează că va creşte semnificativ, Insectta a menţionat că încearcă să extindă aplicaţiile industriale pentru chitosanul său de înaltă calitate pentru vindecarea rănilor, crearea de filamente pentru imprimare 3D organică şi agenţi pentru administrarea de substanţe medicamentoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel