Stare de alertă. Localitatea din România unde se menţin restricţiile din starea de urgenţă

O localitate din România a decis să păstreze în vigoare restricţiile din starea de urgenţă, deşi România a trecut oficial la starea de alertă. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) din Sfântu Gheorghe a decis să prelungească majoritatea restricţiilor impuse în ultimele două luni, cât a durat starea de urgenţă, informează, vineri, Primăria municipiului.

"Starea de urgenţă decretată la mijlocul lunii martie în România a expirat pe 14 mai, ţara noastră intrând din 15 mai în stare de alertă. Având în vedere faptul că pericolul pandemiei cu noul coronavirus nu a trecut şi că măsurile de siguranţă şi de protecţie a populaţiei sunt cele mai importante în această perioadă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a decis să prelungească şi pe perioada stării de alertă majoritatea măsurilor locale implementate în starea de urgenţă. Decizia a venit după comunicarea făcută joi seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind măsurile adoptate la nivel central pe perioada stării de alertă", se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, Agerpres.

Care sunt măsurile păstrate

Astfel, în municipiul Sfântu Gheorghe rămân închise locurile de joacă pentru copii, parcurile vor fi în continuare deschise, însă autorităţile recomandă cetăţenilor să dea dovadă de "responsabilitate" şi să respecte toate măsurile de protecţie a sănătăţii atunci când se află în spaţiile publice.

Transportul în comun va funcţiona în continuare doar dimineaţa şi după-masa cu un număr redus de curse şi va fi gratuit, pentru a ajuta persoanele care merg la serviciu.

Programele de aprovizionare cu alimente şi medicamente a persoanelor vârstnice vor fi prelungite, serviciul pentru urgenţe stomatologice va fi oprit, având în vedere că din 15 mai se redeschid cabinetele de specialitate, iar folosirea locurilor de parcare cu plată va fi în continuare gratuită.

Creşa cu program zilnic din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi cele care funcţionează în cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat rămân închise, piaţa din spatele supermarketului Supeco, cunoscută ca "Piaţa ruşilor", rămâne închisă, iar hotelul sportiv din incinta stadionului municipal rămâne în continuare la dispoziţia Spitalului Judeţean, Primăria asigurând cheltuielile cu masa şi cazarea personalului medical care va sta acolo.

În comunicat se mai menţionează că, pe perioada stării de alertă, modul de organizare a activităţii teatrelor "Tamási Áron" şi "Andrei Mureşanu" constituie competenţa exclusivă a managerilor acestora, cu respectarea legislaţiei în vigoare privitoare la măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În schimb, activitatea Casei de Cultură "Kónya Ádám" a Centrului de Arte Plastice, a Cinematografului "Arta", inclusiv a sălilor de expoziţii din incinta Casei cu Arcade se suspendă temporar, măsura urmând să rămână în vigoare până la adoptarea, în condiţiile legii, a unor acte normative care reglementează măsurile de protecţie sanitară privitoare la condiţiile de desfăşurare a acestora.

De asemenea, bazele sportive şi de recreere din Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi rămân închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel