Spital Carol Davila, investiţii. Firea: Servicii medicale la standarde europene

Investitii la Spitalul Dr. Carol Davila din Capitala de peste 3 milioane de euro.

"Am inaugurat azi noua sectie de terapie acuta nefrologica, de la Spitalul Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, unde am infiintat si dotat si un compartiment de endo-urologie cu bloc operator si laborator de litotritie si a fost relocata, modernizata", transmite Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

"Investitiile masive pe care le-am facut in unitatile medicale administrate de noi isi dovedesc rezultatele: am reusit astazi sa avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatura medicala de ultima generatie, in valoare de peste doua milioane de euro! Valoarea totala a investitiilor realizate in acest spital este de 3,1 milioane de euro, insemnand dotari si reabilitari. Astfel, ne putem mandri ca avem in 3 spitale administrate de Primaria Capitalei sectii de urologie moderne: la Burghele, Colentina si Carol Davila, mai ales ca numarul pacientilor urologici este in continua crestere.

Crește numărul pacienților tratați, după ultimele investiții

Datorita investitiilor facute in acest spital numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe luna, iar pacientii cu litiaza renala au o sansa de a se vindeca fara interventie chirurgicala. Vom continua si anul acesta investitiile in spitalele pe care le administram, astfel incat bucurestenii, si nu numai, sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene", a mai declarat Gabriela Firea.

Detalii despre proiectul de înființarea și dotare a unui compartiment de endourologie și litotriție

A fost înființat și dotat un Compartiment de Endourologie si Litotriție, parte a Secției de Chirurgie, inclusiv o sală de operație necesară intervențiilor endourologice, cu rezolvarea cazuisticii de profil în internări scurte, eventual spitalizare de zi. Litotriția ultrasonică este metoda modernă la limita între nefrologie și urologie, care permite rezolvarea fara chirurgie a numeroaselor cazuri de litiază renala.

· Înființarea acestui compartiment vine în sprijinul pacienților care suferă de afecțiuni renale, pentru a trata întreaga patologie a rinichiului și căilor urinare.

· Acest compartiment este parte a Secției de Chirurgie, care include și o sală de operație pentru intervenții endourologice. Număr de paturi: 9 paturi

Relocarea, modernizarea și dotarea secției de terapie acută nefrologică (TAN): A avut loc transformarea și extinderea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică în Secție de Terapie Acută Nefrologică, care a fost relocată, modernizată și dotată, astfel încât pacienții care suferă intervenții chirurgicale și au insuficienta renala severa pot efectua ședințele de dializă fără a fi transferati. Numarul de paturi: 14.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel