Sprijin pentru vaccinul împotriva Covid-19. Corina Creţu: Guvernul României, la coada clasamentului

Corina Creţu critică modul în care Guvernul României sprijină acţiunile pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus. 

"Guvernul României ar trebui să se implice mai mult la nivel internațional în vederea găsirii unui vaccin sau a unor tratamente rapide împotriva Coronavirus. E o șansă de a demonstra că țara noastră e un lider la nivel regional. Din păcate, însă, Guvernul României s-a angajat cu cea mai mică sumă la acțiunea organizată ieri de Uniunea Europeană.

În lupta împotriva pandemiei, Uniunea Europeană a dat startul unui maraton de donații internaționale începând cu data de 4 mai. Obiectivul maratonului este acela de a aduna finanțări semnificative pentru a asigura dezvoltarea de tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19. În fața unui virus necunoscut, forțele cercetătorilor europeni și din toată lumea trebuie să se unească. O singură țară nu poate găsi un tratament fără colaborarea internațională", transmite europarlamentarul Corina Creţu.

România, la coada clasamentului

"Toate statele, prin instituțiile lor publice, încearcă să ofere sprijin acestui efort comun depus la nivel internațional. Din păcate, Guvernul României a fost printre cei care s-au angajat cu cele mai mici sume de bani la nivel european: 200.000 EUR, în timp ce alte țări, tot din Europa Centrală și de Est, au donat de peste trei ori mai mult", se arată în mesajul Corinei Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel