Speranță în lupta COVID-19, după un studiu pe 36 de pacienți, din care doar unul a avut nevoie de intubare

La Repubblica scrie despre un studiu realizat pe 36 de pacienți infectați, din care unul singur a avut nevoie de intubare.

În Udine, din 36 de pacienți cu pneumonie și dificultăți de respirație, doar unul a fost intubat: starea celorlalți s-a îmbunătățit, iar unii chiar au fost deja externați din spital.

Practic, 200 mililitri de sânge sunt recoltați de la pacientul cu COVID-19, sângele este lăsat să interacționeze cu ozonul câteva zeci de minute, iar apoi este reinjectat. Asociat cu medicamente antivirale, inflamația încetinește, iar leziunile pulmonare se reduc.

Efectele secundare nu sunt evidențiate, subliniază cei care au experimentat protocolul.

Directorul Departamentului de anestezie și resuscitare al centrului universitar de sănătate „Central Friuli", Amato De Monte, a spus că după numai 3 sesiuni, „au apărut îmbunătățiri".

Protocolul a început oficial și la Policlinica „Umberto I" din Roma, potrivit profesorului Fabio Araimo Morselli: „Am fost în contact din ianuarie cu colegii chinezi care au folosit deja această tehnică, dar pentru a calma durerea în stadiul avansat al bolii. M-am gândit că ar putea fi folosit mai repede. Ozonul, de fapt, are capacitatea de a reduce inflamația pulmonară pe care această boală o provoacă. Cel mai greu lucru este să înțelegem exact locul în care să intervenim, dar lucrăm la acest aspect".

Având în vedere datele pozitive obținute, s-a cerut Agenției Italiene pentru Droguri și Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani din Roma aviz pentru a se face un studiu pe 200 de pacienți care suferă de coronavirus, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel