Specialiștii spun că anumite măști sunt inutile pentru noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

noi tulpini coronavirus
noi tulpini coronavirus

Odată cu apariția unor noi tulpini de coronavirus, a căror transmitere este mai rapidă, alerta a fost ridicată în guvernele mai multor țări, care au adoptat măsuri suplimentare pentru a încerca să oprească escaladarea infecțiilor cauzate de aceste mutații SARS-CoV-2.

De exemplu, autoritățile franceze au atras atenția asupra tuturor măștilor care nu garantează o filtrare mai mare de 90% din cauza riscului prezentat de noile variante ale coronavirusului.

Într-un interviu acordat postului France Inter, Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franța, a explicat că măștile care asigură doar filtrarea a 70% din particule nu sunt recomandate. De asemenea, sunt încă recomandate măștile chirurgicale, precum și textilele din categoria 1, care oferă o filtrare mai mare de 90%.

Véran a indicat că, din testele PCR efectuate în Franța, tulpina dezvoltată în Regatul Unit reprezintă aproximativ 1,4% din cazurile pozitive, ceea ce înseamnă între 200 și 300 zilnic și aproximativ 2.000 în total în țară în prezent. Dar dincolo de această cifră relativ scăzută, el a avertizat că există exemple de variante „foarte agresive și foarte contagioase”, cum ar fi o reședință în regiunea Parisului, unde 36 de persoane au fost deja infectate cu această mutație.

De aceea, el nu exclude că trebuie recurs la un nou lockdown în viitor - ar fi al treilea în Franța, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel