Sorin Ovidiu Vîntu, la un pas de liberare condiționată. Decizia magistaților

Judecătoria Sectorului 5 a judecat miercuri cererea lui Sorin Ovidiu Vîntu de a fi eliberat condiționat.

Magistrații au respins, însă, cererea, motivul invocat de fiind că cererea este neîntemeiată. Cu puțin timp înainte de Sărbători, fostul om de afaceri a întocmit cererea și a înaintat-o direct judecătorilor, fără ca situația să mai fie discutată în cadrul Comisiei de liberări condiționate din penitenciar, conform Realitatea Plus.

Vântu ar fi fost nemulțumit de termenul de o lună primit, așa că a făcut o cerere de preschimbare a termenului, dar judecătorii i-au respins solicitarea. Sorin Ovidiu Vîntu execută în prezent o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

Verdictul magistraților

„În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală respinge propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată. Stabileşte termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiţionată la data de 20.09.2020. În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a petentului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 08.01.2020”, se arată în decizia instanței.

Verdictul poate fi atacat cu apel la Tribunalul București. Dacă din nou, verdictul va fi unul nefavorabil, Vîntu va mai putea depune o cerere de eliberare condiționată abia în luna septembrie 2020.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 11 ani de închisoare și a fost închis la Penitenciarul Rahova. Judecătorii au dispus contopirea unor sentințe primite de SOV, una de zece ani de închisoare pentru fraudarea Asociației Salariaților de la Petrom, o alta de opt ani de închisoare, din dosarul FNI, una de șase ani și două luni pentru falimentarea companiei Petromservice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel