Sorin Cîmpeanu: Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le răspunde elevilor care doresc să facă în continuare școală online.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației vine cu un mesaj pentru elevii care s-au obișnuit cu ”școala online” și vor în continuare să învețe de acasă. Ministrul s-a arătat indignat și le-a răspuns într-o intervenție la Antena 3. 

”Clasa 0 și clasa I nu pot face online, grădinițele nu pot face online. Este nevoie de prezență fizică. Am susținut și voi susține prezența fizică în școli. Dacă nu înțelegem acest lucru vom distruge acest popor în ansamblul lui. Ați văzut puncte de vedere de la elevi. Este pierdere de timp cu drumul până la școală. Îmi pare rău, cu toții am pierdut timp cu drumul către școală și nu a fost un lucru rău. Va trebui să ne trezim de dimineață. Îmi pare rău să îi anunț, dar școala conform legii este obligatorie. Trebuie să te trezești dimineață să mergi la școală. Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală.

Solicitare pentru ”școală online”

Într-adevăr, articolul 32 din ordinul comun 5338 prevede posibilitatea Consiliului de Administrație de a formula o cerere de rămânere în online. Doar că avem cadru online care spune că trebuie să prezinte motive de deficit de infrastructură sau de resursă umană. Le dau o veste tuturor acelora care cer să ne jucăm de-a închisul-deschisul școlii. O săptămână nu se fragmentează. Dacă s-a hotărât vineri la cererea școlii Lucian Blaga să se funcționeze cu prezență fizică, se va funcționa cu prezență fizică toată săptămâna aceasta”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat în ce condiții elevii din ciclul gimnazial ar putea merge la școală, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

”Am asumat deja o propunere pe care am făcut-o Guvernului și CNSU de renunțare la rata de vaccinare de 60% pentru localitățile care sunt sub 3 la mie”, a mai completat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Controale în școlile în care numărul de vaccinați a scăzut în ultima săptămână

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat creșterea numărului de echipe de control.

„Controalele vor fi de durată, am extins numărul de echipe cu un număr fără precedent pentru Ministerul Educației. Este vorba de 42 de județe, vor avea un caracter de permanență. Atât timp cât va exista acest pericol epidemiologic vom verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a declarat, luni după-amiază, Sorin Cîmpeanu.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel