Cîmpeanu anunță controale în școlile în care numărul de vaccinați a scăzut în ultima săptămână

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile în care, potrivit raportărilor, numărul de persoane vaccinate a scăzut într-o săptămână vor fi controlate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat creșterea numărului de echipe de control.

„Controalele vor fi de durată, am extins numărul de echipe cu un număr fără precedent pentru Ministerul Educației. Este vorba de 42 de județe, vor avea un caracter de permanență. Atât timp cât va exista acest pericol epidemiologic vom verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a declarat, luni după-amiază, Sorin Cîmpeanu.

Acesta spune că verificările vor viza și școlile în care s-au făcut raportări eronate.

„Dacă vă referiți punctual la măsurile care se iau în cazul unei raportări eronate, neconforme ale ratei de vaccinare sau în cazul unor aprobări nejustificate pentru rămânere în online măsurile vor fi dispuse de către echipele de control, aprobate de către ministul Educației în deplin acord cu cadrul legal disponibil”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă are indicii cu privire la existența unor școli care ar fi raportat date incorecte, ministrul Educației a răspuns: „Îmi place să cred că nu există astfel de situații, dar suntem obligați să verificăm astfel de situații în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus ale numărului de persoane vaccinate pentru care evident e greu de găsit o explicație, de ce în peste o săptămână ai mai puțini vaccinați decât aveai acum o săptămână.”

Acesta nu a vrut să dea exemple în acest sens, dar a precizat că acestea „fac obiectul acestor acțiuni de control”.

CNSU propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune prelungirea stării de alertă în România pentru alte 30 de zile, începând de marți, 9 noiembrie.

Printre altele, starea de alertă presupune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, se propune menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00 - 5. 00, cu unele excepții.

Se propune ca activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și la terase, precum și a celor dispuse în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, să fie permisă până la 50% capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00 -21.00. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel