SONDAJ. Ce atitudine au românii față de Jocurile Olimpice de la Rio

IRES a realizat un sondaj privind interesul și atitudinea românilor față de Jocurile Olimpice de la Rio.

Nouă din zece persoane intervievate au auzit de faptul că în perioada derulării studiului aveau loc Jocurile Olimpice de Vară, la Rio de Janeiro, și aproximativ o jumătate dintre aceștia declarau că urmăresc competiții din cadrul acestui eveniment. În cea mai mare proporție, respondenții au urmărit competițiile sportive de la Rio la televizor (80%) și în proporții mai mici pe internet (5%) sau la radio (4%).

De numărul și diversitatea competițiilor de la Jocurile Olimpice de Vară 2016 pe care le pot urmări la televizor sunt foarte mulțumiți și destul de mulțumiți 83% dintre intervievații care spun că vizionează aceste competiții în fața ecranelor TV.

Cele mai urmărite competiții

Competițiile urmărite de cele mai mari proporții de respondenți, conform declarațiilor acestora, sunt cele de gimnastică, handbal, tenis de câmp, atletism și canotaj. Mai sunt amintite, de asemenea, competițiile de scrimă, înot, fotbal, arte marțiale și altele.

Participanții la cercetare cred în cea mai mare proporție că SUA este țara care va obține cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro; aceasta va fi urmată, din perspectiva numărului de medalii obținute, în opinia respondenților, de China și Rusia. Marea Britanie este menționată de intervievați pe locul al patrulea, Germania – pe locul al cincilea, iar România – pe locul al optulea.

O treime dintre persoanele chestionate care urmăresc competițiile de la Rio spun că nu știu câți sportivi români sunt calificați la Jocurile Olimpice și doar 6% dintre persoanele intervievate estimează că la ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice numărul sportivilor români participanți este între 51 și 80. 29% dintre intervievați menționează un număr mai mic de 51 și 30% estimează că numărul acestora depășește 80.

Gimnaștii Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor sunt sportivii români preferați în cea mai mare măsură de intervievații care urmăresc Jocurile Olimpice din vara lui 2016 (20% și 16%). Jucătorul de tenis Horia Tecău și handbalista Cristina Neagu sunt următorii printre preferințele celor care vizionează competițiile de la Rio de Janeiro (câte 7%).

În topul preferințelor când vine vorba de sportivii străini, respondenții îi menționează pe atletul Usain Bolt (11%) și înotătorul Michael Phelps (7%). La începutul competițiilor sportive olimpice din Brazilia, respondenții au crezut că sportivii români vor avea cele mai bune performanțe la scrimă (41%), canotaj (28%), gimnastică artistică (20%), tenis de câmp (18%) și handbal (12%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel