Somon cu legume. Nutriționistul Mihaela Bilic prezintă ”cea mai bună opțiune”

Pești
Pești

„Când vine vorba de gătit simplu și rapid, peștele este de departe cea mai bună opțiune”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Când vine vorba de gătit simplu și rapid, peștele este de departe cea mai bună opțiune. Iar la capitolul garnitură de legume, din nou trebuie profitat de variantele practice gata preparate și combinate, doar cât să fie minim gătite și apoi servite. Am să laud gătitul la cuptor, care fiind o incintă închisă păstrează aburul și realizează o tratare termică semiumedă, extrem de sănătoasă și dietetică. Temperatura poate fi setată sub 200 grade, timpul poate fi programat și se pot coace mai multe produse în același timp, în tăvi puse pe mai multe niveluri.

De ce medalioane de legume congelate?

Pentru că au ca ingrediente multe legume diferite (cartofi, brocoli, praz, ceapă), un pic de smântână și brânză cât să le facă și gustoase și aspectuoase. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se rumenesc fără strop de ulei.

De ce somon?

Pentru că este accesibil ca preț și există în multe variante. Pentru pește importantă este metoda de preparare. Față de carne, peștele nu are colagen, fapt ce scurtează substanțial timpul de gătire. Vă propun o metodă inedită: puneți bucățile de somon în tavă, turnați peste ele apă fierbinte (un centimetru pe fundul tăvii), puneți sare și condimentele care vă plac (feniculul dă un gust delicios de mărar) și băgați la cuptor 20 min.

Rezultatul? Un pește fraged, ne-uscat și ne-gras, cu o carne suculentă și delicată. Se pot găti mai multe bucăți odată și se pot consuma chiar și reci, ca "topping" peste o salată de frunze, decorată cu câteva felii de avocado.

Gătitul la cuptor este rapid și sănătos, dietetic și gustos, pentru că nu e nevoie să adăugăm grăsime. Și nici nu umplem toată casa cu miros de mâncare”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel