Smochine. Ce sunt, de fapt: flori care conțin insecte

Dulce și pufos, smochinul este bogat în fier, cupru, potasiu și vitamine din grupa B. Cu numeroasele sale beneficii pentru sănătate și conținutul de fibre, este aliatul ideal pentru o dietă echilibrată. Dar știi ce conține cu adevărat?

Când muști un smochin, înghiți și resturi de insecte. 

Smochinul este o floare inversată

Emblema regiunii mediteraneene, smochinul nu este un fruct, contrar credinței colective, ci o floare inversată. Într-adevăr, frunzele smochinului înfloresc diferit de ceilalți copaci. Drept urmare, floarea de smochin aduce un fruct care conține doar o sămânță și o achenă, adică partea care ne dă această textură crocantă. Fiecare smochin este alcătuit din multe achene, așa că atunci când îl consumăm, mâncăm de fapt mai multe fructe în același timp. Dar de unde provin insectele pe care le înghițim?

Resturi de viespe moartă

Micile filamente prezente în interiorul smochinului sunt flori care trebuie polenizate pentru a produce fructe. Cu toate acestea, pentru a efectua acest proces, aceste flori necesită polen. Aici își fac treaba faimoasele viespi de smochin. Într-adevăr, acestea din urmă sunt esențiale pentru supraviețuirea smochinului, deoarece sunt responsabile de transportul polenului și invers, viespea are nevoie de floare pentru a-și depune ouăle. În general, viespea femelă intră într-un smochin masculin. Numai că își pierde antenele și aripile, rupte de operculul prin care trece. Prinsă în interiorul smochinului, viespea își depune ouăle înainte de a muri. Cu toate acestea, acest sacrificiu are beneficii, deoarece permite înflorirea florilor și coacerea fructelor.

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel