Site-urile web ale instituțiilor-cheie din Ucraina, nefuncționale. Steagul de pe ambasada Rusiei la Kiev, dat jos

Site-urile web ale instituțiilor-cheie din Ucraina, nefuncționale / Foto: Pexels
Site-urile web ale instituțiilor-cheie din Ucraina, nefuncționale / Foto: Pexels

Site-urile web ale mai multor instituții importante din Ucraina au încetat să mai funcționeze.

UPDATE:

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a anunțat începerea unui atac cibernetic asupra site-urilor web ale organelor de stat ucrainene, în special, Rada Supremă, guvernul și Ministerul Afacerilor Externe, precum și asupra băncilor.

„În jurul orei 16:00, a început un alt atac masiv DDoS asupra statului nostru. Există date relevante de la o serie de bănci și există și probleme cu accesul la site-urile Radei Supreme, Cabinetului de Miniștri și Ministerului Afacerilor Externe. Acest lucru se datorează trecerii traficului către un alt furnizor pentru a minimiza daunele cauzate de atac.", a scris Mykhailo Fedorov canalul său Telegram.

Știrea inițială:

Site-urile oficiale ale Radei Supreme, ale Cabinetului de Miniștri, ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Reintegrării Teritoriilor Ocupate au încetat să se mai deschidă miercuri seară.

În plus, site-urile serviciului de securitate, ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării funcționează cu intermitență.

Site-urile Poliției Naționale și ale Președintelui Ucrainei funcționează ca de obicei. Agenția Interfax-Ucraina investighează în prezent motivele întreruperilor in funcționarea site-urilor. Deocamdată autoritățile de la Kiev nu au venit cu o reacție în acest sens.

Steagul de pe ambasada Rusiei la Kiev a fost dat jos

Steagul Rusiei a fost coborât deasupra ambasadei Moscovei la Kiev, relatează un corespondent Interfax-Ucraina.

Anterior, Ministerul rus de Externe a anunțat evacuarea diplomaților și a familiilor acestora din Ucraina. Declarația Ministerului Afacerilor Externe, postată pe site-ul Ministerului de Externe, spune că „din 2014, ambasada Rusiei la Kiev și consulatele generale ale țării noastre la Odesa, Lvov și Harkov au fost supuse atacurilor repetate”.

Între timp, miercuri, Ministerul de Externe ucrainean a recomandat cetățenilor să refuze să călătorească în Rusia sau să părăsească țara dacă se află deja pe teritoriul acesteia.

Experți militari, posibile scenarii dacă Rusia ATACĂ Ucraina

Reamintim, că potrivit unor experți militari, Rusia are mai multe opţiuni pentru un atac, inclusiv paşi rapizi către o invazie pe scară largă şi ocuparea de teritorii. Potrivit acestora, cu forţa sa aeriană şi navală copleşitoare, orice ofensivă a Rusiei va include cel mai probabil bombardamente, atacuri cu rachete şi atacuri cibernetice care ar devasta infrastructura militară ucraineană, ar perturba comunicaţiile şi imobiliza trupele terestre ucrainene.

Există o forţă terestră incredibilă la graniţă, mult mai mare decât cea care a invadat şi anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014, remarcă generalul american în retragere Philip Breedlove, fost comandant al trupelor NATO în Europa între 2013 şi 2016.

Armata terestră ucraineană a câştigat experienţă, s-a perfecţionat după declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din Donbas în 2014, dar ruşii pot domina în aer şi pe mare, crede Breedlove, care în prezent are activitate la Institutul pentru Orientul Mijlociu, un think-tank din Washington. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel