Siria: Un soldat turc mort şi cinci răniţi de tiruri ale miliţiei kurde YPG în provincia Alep

26 iun 2019 / 14:49

Un soldat turc a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi într-un atac întreprins miercuri împotriva poziţiei lor de către combatanţi kurzi în nord-vestul Siriei, au anunţat Ministerul Apărării de la Ankara şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citate de AFP. 

'Unul din soldaţii noştri a căzut ca martir şi cinci au fost răniţi într-o confruntare' cu Unităţile de Protecţie a Poporului kurd (YPG), a comunicat Ministerul turc al Apărării.

Potrivit OSDO, combatanţii kurzi au tras tiruri de rachete împotriva poziţiei militarilor turci în nordul provinciei Alep.

YPG este o miliţie kurdă considerată teroristă de Ankara, dar sprijinită de Washington şi de alte state occidentale împotriva organizaţiei Stat Islamic în nordul Siriei.

Din 2016, Turcia a declanşat două ofensive în nordul Siriei împotriva poziţiilor YPG şi ameninţă cu regularitatea cu declanşarea unei noi operaţiuni.

Conflictul dintre Ankara şi YPG se înscrie în cadrul războiului mai amplu care devastează din 2011 Siria şi care s-a soldat până acum cu peste 370.000 de morţi şi milioane de refugiaţi.