Singurii de la PSD care l-au aplaudat pe Grindeanu după discurs

Scutaru Cristina / 21 iun 2017 / 11:56

După discursul pe care l-a susținut în Parlament, la dezbaterea privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, Sorin Grindeanu a fost aplaudat doar de doi social-democrați.

Ministrul Augustin Jianu și Victor Ponta, Secretar General al Guvernului, l-au aplaudat pe actualul premier.

[citeste si]

Sorin Grindeanu a declarat că a acceptat funcţia de prim-ministru pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis că este prietenul său şi că îl va susţine.

"Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu că mă va susţine că facem un guvern din miniştrii competenţi pe care partidul îi susţine, îi acceptă şi care o să-şi facă treaba. Şi am acceptat miniştrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea. (...) Vă spun cât se poate de deschis, eu nu înţeleg de ce suntem azi aici, în Parlament. (...) Nici românii cred că nu înţeleg asta (...), nu înţeleg de ce atât scandal în PSD la nici 6 luni după ce am câştigat alegerile", a spus Grindeanu, în Parlament.

Totodată, el a susţinut că în cazul în care moţiunea de cenzură va trece preşedintele Iohannis va respinge un nou prim-ministru al PSD, iar social-democraţii vor pierde guvernarea.

"Dacă moţiunea va trece, preşedintele va spune 'Nu' (unui nou premier, n.r.) şi atunci am pierdut guvernarea. Cine ne garantează că dacă această moţiune (...) va trece, Klaus Iohannis va numi premier de la PSD?", a punctat Grindeanu.