Moțiune de cenzură vs. Sorin Grindeanu. Ce șanse are premierul

PSD și ALDE vor depune săptămâna viitoare moțiune de cenzură.

Sorin Grindeanu refuză să demisioneze, deși PSD i-a retras sprijinul politic și are pe masă demisiile tuturor miniștrilor. Acesta este practic primul prim-ministru fără cabinet.

Coaliția a hotărât să depună astfel moțiunea de cenzură.

În parlament se află: 221 de aleși PSD, 98 PNL, 43 de la USR, 30 UDMR, 23 ALDE, 26 PMP, iar alți 23 care reprezintă minoritățile ori sunt neafiliați.

PSD-ALDE au majoritate în Parlament. În cazul în care vom avea PSD-ALDE versus restul aleșilor, scorul ar fi de 244 la 220. Ar fi nevoie doar de 13 ”trădători” pentru ca moțiunea de cenzură să cadă.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel