Urmărește emisiunea live


Simptome gripă vs. simptome Covid-19 la COPII. Medicul Adrian Marinescu, AVERTISMENT

Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit despre cum pot deosebi părinții simptomele gripei de cele ale virusului SARS-CoV-2, la copii, lansând totodată și un avertisment.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a declarat, luni, că în cazul asiptomaticilor, „doar măsurile de prevenție sunt cele care ne feresc”. 

În ceea ce privește deosebirea simptomelor gripei de cele ale infecției cu Covid-19 în rândul copiilor, medicul a precizat că părinții trebuie să acorde atenție în special pierderii gustului și mirosului. 

„De multe ori, lucrurile sunt relativ comune. Când vorbim de pierderea gustului și mirosului, simptome care apar destul de repede, ar putea să ne orienteze. Sau o simptomatologie respiratorie, cu lipsă de aer, ar putea să ne ducă cu gândul la SARS-CoV-2”, a spus Adrian Marinescu la Antena3. 

„În momentul în care cel mic are o simptomatologie, cel mic să fie izolat și să ajungă din nou în comunitate doar după ce lucrurile se lămuresc”, a mai precizat medicul. 

Adrian Marinescu a avertizat că „dacă avem ghinionul să facem în același timp și gripă, și Covid-19, riscul de o formă gravă e mult mai mare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel