Simona Halep, derogare pentru participarea la JO Paris 2024. Darren Cahill i-a semnat scrisoarea de susținere

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Federația Română de Tenis a depus dosarul pentru obținerea a două wild-carduri la Jocurile Olimpice, pentru Simona Halep și Irina Begu.

Simona Halep are șanse să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, în ciuda faptului că nu întrunește criteriul necesar pentru asta, respectiv clasamentul WTA care se ia în calcul după turneul de Grand Slam de la Roland Garros. De altfel, un alt criteriu este și prezența în echipa de Billie Jean King Cup într-un ciclu olimpic, unde ultima sa convocare a fost în aprilie 2019, în meciul cu reprezentativa Franței.

Gabriel Moraru a afirmat că a reușit să depună dosarul prin care să solicite un wild-card pentru JO Paris, atât pentru Simona Halep, care în acest moment se află pe locul 1.146, poziție pe care se află după pauza competițională de 19 luni, ca urmare a suspendării din partea ITIA, în dosarul de dopaj, cât și pentru Irina Begu, locul 128 WTA, dar care are clasament protejat (locul 49) din motive medicale.

Președintele FR Tenis: Am depus dosarul

”Luni (n.r. 15 aprilie) am depus dosarul, formularul respectiv și cele două scrisori de susținere din partea avocatului Simonei Halep și a lui Darren Cahill. Totodată, în cursul zilei de ieri (n.r. marți) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție.

S-ar putea să ajungem, sper să avem norocul să  ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare”, a declarat Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis, responsabil cu lotul României pentru Jocurile Olimpice, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Centrul Național de Tenis.

Ce jucătoare din România vor participa la JO Paris 2024

Celelalte jucătoare din România care ar putea juca la Jocurile Olimpice de la Paris sunt Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, la simplu, cele două fiind eroinele din meciul cu Ucraina, victorie care a dus la calificarea în premieră în turneul final al Billie Jean King Cup, respectiv Monica Niculescu, la dublu.

Pentru Simona Halep (32 de ani) aceasta ar putea fi ultima șansă de a participa la o ediție a Jocurilor Olimpice, la 12 ani distanță de la prima și singura sa prezență în această competiție. În 2016, la Rio de Janeiro, Simona Halep a refuzat să participe din cauza epidemiei cu virusul Zika, iar la ediția din 2020, la Tokyo, amânată din cauza pandemiei Covid-19, nu a participat din motive medicale, fiind accidentată.

Citește și: România țintește 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, conform unui clasament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel