Semnal de alarmă tras de medici: Nu insuficiența pulmonară ucide, ci coagularea sângelui

O misterioasă complicație a coronavirusului îi ucide pe cei infectați cu coronavirus, notează jurnaliștii americani, în urma unor studii ale medicilor.

Conform unor articole apărute în presa de peste ocean, ceea ce ucide este coagularea sângelui. De asemenea, medici italieni susțin că nu atât insuficiența pulmonară, cât această complicație îi ucide pe pacienții infectați cu COVID-19, conform Realitatea Plus. De aceea, susțin unii specialiști, tratamentele actuale sunt canalizate pe o direcție greșită.

Medicii de la un spital din regiunea de nord a Italiei, zona cea mai afectată de epidemie, au efectuat zeci de autopsii pe pacienți decedați de Covid-19. Concluziile lor arată că nu este vorba de pneumonie, strict vorbind, deoarece virusul nu ucide doar pneumocitele de acest tip, ci folosește o furtună inflamatorie pentru a crea o tromboză vasculară endotelială, cu tromboza difuză corespunzătoare, plămânul fiind cel mai afectat, deoarece este cel mai inflamat, dar, de asemenea, produce un atac de cord sau accident vascular cerebral și multe alte boli trombotice. Această teorie este suținută și de către directorul unității de farmacologie clinică a policlinii din Catania, conform sursei citate.

Tratament cu coagulante, preventiv

Medicii americani sunt primii care au început să administreze tratament cu anticoagulante, după ce au observat că tromboza generalizată este în top trei ale cauzelor de deces. Cheagurile de sânge par a fi opuse față de formele apărute la Ebola, Denghe, Lassa și alte tipuri de febre hemoragice, dar, de fapt, fac parte din același fenomen și pot avea consecințe la fel de devastatoare.

Preocuparea este atât de acută, încât unele grupuri de medici au pus în discuție tratamente preventive cu anticoagulante pentru toți pacienții cu COVID-19, chiar și celor suficient de stabili, pentru a trece prin boală acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel