Când a început de fapt pandemia COVID-19 în Italia. Studiu recent

Un studiu științific dat publicității recent arată de când a început de fapt pandemia de coronavirus în Italia. 

Primele infecţii COVID-19 din Italia datează din ianuarie, conform unui studiu ştiinţific prezentat vineri, ce aduce noi informaţii referitoare la originile epidemiei din una dintre cele mai afectate ţări, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Italia a început testarea oamenilor după diagnosticarea primului pacient local, la 21 februarie în Codogno, o mică localitate din regiunea Lombardia.

Cazurile şi decesele au luat amploare imediat după aceea în Italia, oamenii de ştiinţă bănuind că virusul era prezent, neobservat, de câteva săptămâni.

Primele cazuri cunoscute, analizate 

Stefano Merler de la Fundaţia Bruno Kessler a declarat în cadrul unei conferinţe de presă cu înalte autorităţi sanitare italiene că institutul său a analizat primele cazuri cunoscute şi a tras concluzii clare din ritmul ulterior de contagiune.

"Ne-am dat seama că existau multe persoane infectate în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea înseamnă că epidemia a început mult mai devreme", a spus el.

"În ianuarie cu siguranţă, dar poate chiar înainte. Nu vom şti niciodată", a precizat el, adăugând că explozia imediată a numărului de cazuri sugerează că virusul a fost probabil adus în Italia mai degrabă de un grup de oameni decât un singur individ.

Italia a fost prima ţară occidentală care s-a confruntat cu boala virală, care a apărut în China la sfârşitul anului trecut şi s-a răspândit în toată lumea.

Bilanțul infecțiilor din Italia 

Autorităţile italiene au înregistrat aproximativ 190.000 de cazuri confirmate şi 25.500 de decese.

În încercarea de a preveni răspândirea epidemiei, Italia a suspendat traficul aerian în şi din China la 31 ianuarie, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv la Roma. Însă oamenii de ştiinţă cred că a fost, probabil, prea târziu.

O altă echipă de oameni de ştiinţă din Italia a avansat ideea că noul coronavirus este posibil să fi ajuns în Italia din Germania, nu direct din China, în a doua jumătate a lunii ianuarie, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel