Semifinala CM 2018, Croaţia - Anglia: Avertisment pentru englezi

Portar
Portar

"Croaţia poate pune Angliei nişte probleme cu care ea nu s-a mai întâlnit în această competiţie", apreciază fostul selecţioner croat, Slaven Bilic.

Croaţia se simte bine "împotriva marilor naţiuni" ale fotbalului, a prefaţat fostul selecţioner Slaven Bilic meciul de miercuri cu Anglia din semifinalele Cupei Mondiale 2018, scrie AFP. 

Partida de miercuri, de la Moscova, este a doua semifinală a Croaţiei la un Mondial după cea din 1998, unde echipa la care jucau Davor Suker şi Zvonimir Boban, dar şi Slaven Bilic, a fost eliminată (1-2) în penultimul act de Franţa, gazda competiţiei şi viitoarea campioană. Croaţia a trecut atunci în optimi de finală de România (1-0). 

"Ştiţi, noi am arătat întotdeauna că putem reuşi împotriva marilor naţiuni" ale fotbalului, a explicat luni pentru Daily Mail fostul fundaş şi selecţioner al naţionalei croate (2006-2012), acum consultant pentru canalul englez ITV. 

Bilic crede că spusele sale sunt dovedite de victorii cum au fost cea cu Germania (3-0) din sferturile CM 1998, cea cu Spania de la EURO 2016 (2-1) sau cea împotriva Argentinei (3-0) de la acest Mondial. "Meciurile strânse şi urâte sunt cela care au făcut să ne împotmolim", crede el. 

În acest an, toate stelele sunt aliniate, este de părere Bilic: "Suntem în jumătatea favorabilă a tabloului şi avem o echipă bună, cu multă calitate, cu multă experienţă." 

"Luka (Modric) şi Rakitic formează cel mai bun cuplu de mijlocaşi de la Cupa Mondială", asigură el. "Nu subestimaţi însă restul echipei. Pentru mine, Dejan Lovren şi Domagoj Vida au fost nişte fundaşi centrali extraordinari, printre cei mai buni de la Cupa Mondială", a adăugat cel care a fost la originea cartonaşului roşu primit de francezul Laurent Blanc în semifinala de acum 20 de ani. 

Bilic este sigur că actuala generaţie a Croaţiei este mai valoroasă decât a sa. "Croaţia poate pune Angliei nişte probleme cu care ea nu s-a mai întâlnit" în această competiţie, avertizează el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel