Şefa Sălii Dalles, chemată la CGMB să dea explicaţii pentru "Blonda, chiorul şi piticul"

comedie.260x500x0resized
comedie.260x500x0resized

Şefa Sălii Dalles, Iustina Cornel, a fost chemată la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru a da explicaţii, luni, cu privire la decizia de a interzice piesa "Blonda, chiorul şi piticul", a declarat, la Realitatea TV, şeful Comisiei de Cultură din CGMB, Mihai Voicu.

[caption id="attachment_66950" align="alignleft" width="260" caption="Secvență din spectacol"][/caption] "Nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat cu acest spectacol. (...) Vom discuta problema şi cu primarul general Sorin Oprescu", a mai spus Voicu, membru al CGMB din partea PDL.

"Blonda, chiorul şi piticul" a declanşat un scandal public după ce şefa Sălii Dalles a interzis piesa chiar înainte de premieră.

Regizorul şi autorul piesei, Ştefanis Lupu, afirmă că Iustina Cornel a fost deranjată de titlul "Blonda, chiorul şi piticul" şi de aşa-zisa asemănare a unuia dintre actori cu preşedintele Traian Băsescu, motiv pentru care ar fi condiţionat jucarea piesei la Dalles de schimbarea numelui spectacolului şi de înlocuirea respectivului artist, iar asta chiar înainte de premiera din 14 mai. "Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", susţine regizorul că i-ar fi zis atunci directoarea.

Citește și:

“Blonda, chiorul şi piticul”, interzişi pe Magheru

Lupu mai spune că titlul piesei sale nu este decât o strategie de marketing. Pe de altă parte, autorul şi actorii spun că "Blonda, chiorul şi piticul" este o satiră a socie­tăţii de astăzi, şi nicidecum o piesă politică.

Iustina Cornel a declarat, vineri, că i-a cerut lui Lupu doar să scoată obscenităţile din text. "L-am rugat două săptămâni să nu apară vulgarităţi. Vorbim de actul artistic în sine, nici vorbă să cer schimbarea titlului piesei şi a unui actor. (...) Dacă aş fi avut ceva conotaţie politică sau aş fi primit vreun telefon de undeva, în cele două săptămâni cât a fost pe afiş, nu aş fi retras afişele?", a declarat Iustina Cornel.

Ulterior, şefa de la Dalles a precizat că singurul motiv pentru care "Blonda, chiorul şi piticul" a fost scoasă din repertoriu este legat de raţiuni strict economice, pentru că la premieră se vânduseră doar 13 bilete.

Citește și:

Actorii din “Blonda, chiorul şi piticul”, invitați de Băsescu să joace piesa la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel