EXCLUSIV  Secretele ministrului Gâdea. Academicianul Ifrim: "Conversația a fost înregistrată de Securitate"-VIDEO

Academicianul Mircea Ifrim, un ambasador al lumii medicale, a acordat un interviu în exclusivitate la DC News.

Marele profesor a povestit că a fost medicul ministrului Suzana Gâdea. De asemenea, a relatat și un episod petrecut în casa acesteia în 1988.

"Vreau să vă spun ceva din casa doamnei Suzana Gâdea din 1988. Suzana era în comitetul politic executiv. Soțul ei era un domn inginer, un om cu personalitatea lui. La un moment dat, începe următoarea discuție între ei: "Cum poți tu, Suzana, să te apleci în fața lu' Ceaușeasca? Este o nenorocită. Vei ajunge în pușcărie, Suzana!". Suzana îi spunea: "taci, gâgule!". Erau telefoane, înregistrări, tot ce vrei. La un moment dat, domnul inginer terminase cu ale lui și m-a întrebat eu ce părere am. Nu am avut ce face și am zis: "domnul inginer are puțină dreptate". La care dumneai s-a înfuriat și a zis către soțul ei: "tu, nenorocitule, care trăiești de pe urma muncii mele și care ai toate facilitățile, tu mă judeci pe mine?". Apoi s-a uitat la mine și mi-a zis: "și tu mă judeci? Îți public toate cărțile, te ajut cât pot. Voi mă judecați pe mine?". S-a terminat episodul și doamna Gâdea a rămas tot în comitetul politic executiv. Conversația precis a fost înregistrată de Securitate. Deci aceste lucruri sunt fapte reale", a povestit academicianul la interviurile DC News.

Mircea Ifrim, dat afară pentru o greșeală

"Am fost medicul ei personal. O lungă perioadă de timp am fost consilier de ministru al doamnei Suzana Gâdea. Dânsa a trebuit să mă dea afară pentru că am făcut și eu o greșeală. Eram delegat de la minister pentru a conduce alegerile la un mare liceu din Capitală. Acolo era o directoare care era o nenorocire. Am lăsat alegerile libere. Pe la ora 23:00 s-au terminat. Au fost schimbate directoarea și directoarea adjunctă. După două zile, m-a chemat Suzana Gâdea și m-a întrebat dacă aveam procesul verbal din acea seară pentru că "se spune că nu ai avut cvorum". Eu nu luasem procesul verbal. Inspectorul General al Capitalei, Priceputu, pe care eu îl ajutasem foarte mult, nu m-a sprijinit cu nimic. Care era cheia? Adjuncta doamnei era doamna Postelnicu, soția ministrului Securității Statului, pentru care doamna ministru Suzana Gâdea primise dispoziție să fiu dat afară, să mi se pună faptul că am făcut acțiuni antipartinice la Timișoara și la Cluj, lucru pe care nu îl făcusem niciodată. Apoi am trecut conferențiar universitar. Nu a fost nicio nenorocire. Eu am rămas medicul domniei sale. Suzana Gâdea era un om deosebit", a mai declarat Mircea Ifrim la interviurile DC News.

Iată răspunsul integral:

Susănica Gâdea, mai cunoscută sub numele de Suzana Gădea, (n. 29 septembrie 1919, Întorsura Buzăului, județul Covasna - d. 25 august 1996, București) a fost o ingineră chimistă-metalurgistă, femeie politică și ministră română, membră marcantă a regimului Ceaușescu în perioada 1976-1989. A fost aleasă în anul 1974 ca membră corespondentă a Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel