Scandal rasism cu arbitri. Radu Herjeu: Deformează... Riscăm să se dea apă la moară

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu a reacţionat după incidentul de la Paris, din Liga Campionilor, în urma căruia arbitrul Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. 

"Mă știți că sunt un antirasist, virulent chiar. Dar mi se pare că incidentul cu arbitrul român riscă să denatureze chiar sensul antirasismului.În astfel de cazuri, numai cine îl cunoaște personal poate spune dacă folosirea cuvântului ”negru” a fost cu intenția de a jigni sau de a categorisi rasial depreciativ o persoană. Eu cred că nu. Eu cred că a apelat la el pentru a identifica jucătorul vizat, așa cum ar fi spus ”blond”, ”gras”, ”cu chelie”. Sigur, putea spune ”african”, deși, sincer, nu știu de ce asta ar fi fost mai puțin rasist. Putea arăta spre ”ăla de lângă ălălalt, cu adidași verzi”. Dar cine-ar fi făcut-o?

Da, este o inabilitate, o lipsă de inspirație, care, într-o țară în care ”negro” este un termen rasist, și într-un moment și un loc unde nu poți ține prelegeri lingvistice despre limba română, a dat prost. Dar amploarea pe care a căpătat-o totul, implicarea factorilor politici de la Ankara și, acum, și de la București, deformează un incident care ar trebui închis cu o anchetă echilibrată a foruruilor sportive și niște scuze din partea vinovatului

.Altfel, riscăm să se dea apă la moară rasiștilor care îl vor folosi pentru a-și justifica derapajele, ducând în derizoriu ”corectitudinea politică” pe care dau ei aberant vina când sunt taxați pentru adevăratele manifestări de ură și frică.", a scris Radu Herjeu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel