Scandal la centrul de vaccinare din Craiova, după ce s-au format cozi pentru imunizarea cu a treia doză

Scandal la centrul de vaccinare din Craiova, după ce s-au format cozi pentru imunizarea cu a treia doză / Foto: Pixabay
Scandal la centrul de vaccinare din Craiova, după ce s-au format cozi pentru imunizarea cu a treia doză / Foto: Pixabay

A fost scandal la un centru de vaccinare din Craiova.

A fost scandal la centrul de vaccinare din Craiova, unde mai multe persoane s-au dus în această dimineață ca să se vaccineze cu a treia doză, transmite Realitatea Plus. Vârstnicii s-au așezat la rând, hotărâți se se imunizeze cu a cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

În număr mare, au venit și cei care își fac prima doză de vaccin. În toată aglomerația, a pornit scandalul din cauză că nu s-a respectat rândul și mulți oameni nu au vrut să stea la codă. Angajații centrului de vaccinare au încercat să restabilească ordinea.

Cea de-a treia doză de vaccin se poate administra persoanelor care au minim şase luni de la rapel. În prima zi de imunizarea cu doza a treia, la nivel naţional au fost vaccinați aproximativ 20 de mii de români. În total, ieri s-au vaccinat aproape 43.000 de persoane, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

VEZI ȘI: Cîțu arată cu degetul spre nevaccinați: Valul patru este al celor care nu se vaccinează

Dacă faci doza 3, vei mai primi un act. Ce trebuie să știi dacă rămâi cu două doze

„Vom primi inclusiv adeverință de vaccinare. La nivel de certificat de vaccinare, lucrurile nu vor fi necesare pentru a fi considerat cu schemă completă. (...) Deci, o persoană vaccinată cu două doze va fi, în continuare, considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Deci, va rămâne în acest fel, dar cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical, până la urmă.”, a spus, luni seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important e că ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a mai spus Andrei Baciu.

Amintim că doza trei este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe.

VEZI ȘI: Certificatul verde, OBLIGATORIU în sistemul medical. Cseke Attila anunţă sancţiunile: Suspendarea contractului de muncă, chiar şi încetarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel