Săpunuri și șampoane cu anumite chimicale, periculoase pentru fetițe?

Chimicalele din săpun și șampon ar putea da peste cap dezvoltarea fetițelor.
Chimicalele din săpun și șampon ar putea da peste cap dezvoltarea fetițelor.

Săpunuri, creme și șampoane, toate aceste produse de igienă personală ar putea efecte negative în mod special asupra fetițelor. De vină sunt substanțele chimice din aceste produse, care sunt legate, de un nou studiu, de apariția pubertății timpurii.

Pubertatea timpurie ar putea fi provocată sau declanșată de produse pe care le folosim în fiecare zi. Problema o constituie substanțele chimice specifice, incluzând aici ftalați, parabeni și fenoli, care se găsesc într-o gamă largă de produse, printre care parfumuri, săpunuri, șampoane, lacuri de unghii, produse cosmetice, pastă de dinți, ruj, parfumuri și loțiuni de piele - pentru a numi doar câteva.

Aceste substanțe chimice „intră în corpul nostru fie prin absorbția prin piele ori prin inhalare, fie prin ingerare (cum ar fi rujul)", a explicat autorul studiului, Kim Harley. „Odată ce se află în organism, aceștia sunt rapid metabolizați și (apoi) excretați în urină."

Chiar dacă teoretic ies repede din organism, în drumul loc fac prăpăd, în mod special pentru că expunerea e una de durată, pentru că nu le folosim doar o dată, ci în fiecare zi. În plus, le folosesc atât femeile când sunt însărcinate cât și fetițele lor, când cresc, deci expunerea ar putea fi și mai mare, ba chiar și transmisă de la mamă la fiică.

Ce modificări s-a dovedit că provoacă aceste substanțe chimice în dezvoltarea fetițelor, aflați de pe DC MEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel