Șapte localități din Ilfov depășesc rata de infectare de 20 la mie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

 Șapte localități din Ilfov depășesc rata de infectare COVID de 20 la mia de locuitori.

Cea mai mare incidență este în Clinceni - 23,68. Cea mai mare rată de infectare din județul Ilfov este în Clinceni - 23,68. Urmează Corbeanca - 22,70, Chiajna - 21,80, Domnești - 21,53, Tunari - 21,28, Bragadiru - 20,48 și Dobroești - 20,33.

Și Otopeniul se apropie de rata de 20, având sâmbătă o incidență de 19,28. Aproape de același prag este și Popești-Leordeni, cu 19,50 și Voluntari cu 18,28 la mia de locuitori. Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinere a Bucureștiului și a județului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Mediafax.

Rata de infectare în București a depășit 16 la mia de locuitori

Se păstrează trendul ascendent al ratei de infectare în Capitală. Incidența a ajuns, sâmbătă, la 16,1 la mia de locuitori.

Conform DSP București, rata de infectare este de 16,1 la mia de locuitori, față de 15.83 la mie vineri.

Sâmbăta trecută incidența era în Capitală de 12,65 la mie.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinere a Bucureștiului și a județului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Carantinarea zonei metropolitane București, respinsă de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri seara nevalidarea propunerii INSP de instituire a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, tot vineri, propunerea a fost respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

„Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la <nivelul zonei metropolitane București>”, se arată în hotărârea CNSU de vineri seara.

Comitetul a decis intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, CNSU a decis „analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel