Săptămâna Modei de la Paris: Christian Lacroix a revenit pe podiumurile de defilare, alături de Dries Van Noten

Creatorul francez Christian Lacroix, absent de pe podiumurile de defilare de peste 10 ani, şi-a făcut o revenire spectaculoasă în industria modei, miercuri, alături de belgianul Dries Van Noten, cu care a colaborat în secret la o colecţie vestimentară inspirată din universul filmului 'Barry Lyndon', informează AFP.

Împărtăşind o predilecţie evidentă faţă de culori şi imprimeuri, cei doi creatori de modă au lucrat împreună timp de cinci ani, reuşind să unească 'austeritatea protestantă olandeză şi opulenţa burgundă', pentru a crea această colecţie vestimentară, intens aplaudată la finalul prezentării sale.

Manechinele au defilat la Opera Bastille din Paris pe muzica lui Schubert ('Piano Trio No.2) inclusă pe coloana sonoră a filmului 'Barry Lyndon', regizat de Stanley Kubrick, înainte ca cei doi designeri, îmbrăcaţi amândoi în negru, să vină să salute publicul alături de modelul care a prezentat rochia de mireasă. Dries Van Noten se declară pasionat de exuberanţă, opulenţă, volum şi lejeritate. 'Şi mi-am dat seama foarte repede că toate drumurile duceau spre o colaborare şi spre universul artistic al domnului Christian Lacroix', a adăugat el.

Christian Lacroix, originar din Arles, a părăsit industria haute couture în 2009 şi s-a consacrat de atunci în principal teatrului şi operei, pentru care a creat costume somptuoase, realizate adeseori în culori foarte vii. Colaborarea sa cu Dries Van Noten a fost salutată de revista Vogue. 'Este un vis în materie de modă', au declarat editorii celebrei reviste americane. Noua colecţie i-a permis designerului belgian să evadeze din actualitatea foarte sumbră a politicii, economiei şi ecologiei. 'M-a făcut să îmi doresc tot ce este radical, optimist, flamboiant, cuprinzător şi extravagant'. Colecţia, denumită 'DVN*XCLX', conţine numeroase imprimeuri florale în culori vii şi ţesături jacard. Imitând celebrele show-uri de modă ale casei Christian Lacroix, care se încheiau cu aruncarea unei flori înspre public, de această dată un trandafir roşu a fost depus pe podium în faţa scaunelor spectatorilor.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel